Cliche logo

Pet najboljih telefona na tržištu

Današnje tržište je prepuno različitih modela pametnih telefona, pa nekad je zaista zbunjujuće odabrati onaj pravi. Oni koji se ne razumeju baš najbolje u telefone mogu da se nađu u pravoj zavrzlami kada biraju uređaj koji će uzeti. Pokušaćemo da vam olakšamo i da vam pokažemo na šta da obratite pažnju kada ste u potrazi za novim telefonom kao i koji su telefoni trenutno najbolji i najpopularniji.

Na šta da obratite pažnju kada ste u potrazi za novim telefonom?

  • Operativni sistem – Trenutno su u ponudi Android i IOS. Od operativnog sistema zavise skoro sve funkcije u telefonu pa je važno da odaberete onaj koji je dobar. Rad aplikacija, kao i interfejs, takođe zavise od operativnog sistema. Telefoni iz Iphone ekosistema koriste IOS operativni sistem dok većina ostalih uređaja ima Android operativni sistem.
  • Kamera, baterija i RAM memorija – Ovo su isto tako bitne karakteristike telefona. Procesor i RAM memorija su one koje će odrediti kojom brzinom će vaš telefon raditi i kakav će biti sam kvalitet telefona. Kada gledate kameru, obratite pažnju na rezoluciju i piksele.

Hajde sada da vidimo koji su to najbolji telefoni koji su trenutno dostupni na tržištu.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Ovaj telefon ima Flex ekran, vodootporan je i prvi je od preklopnih telefona koji ima S Pen olovku. Podržava E Sim karticu pored normalne kartice i ima bateriju od 4400mAh. Poseduje RAM memoriju od 12GB i Internu memoriju od 256GB.

Iphone 13 Pro Max

Jedan od odličnih uređaja iz Apple porodice i svakako jedan od najprodavanijih. Ima IOS operativni sistem, A15 Bionic Chip i podržava E Sim tehnologiju. Rezolucija ekrana je 1284×2778 a tip ekrana je 120Hz Super Retina XDR.

Samsung Galaxy s22 Ultra 256GB

Kod nas na tržištu, ovaj telefon dolazi u crnoj, beloj, zelenoj i bordo boji. Od momenta kada je izašao na tržište, potražnja za njim se ne smanjuje i u prethodnom periodu je bilo nemoguće nabaviti ga. Ima 12GB RAM memorije i jaku bateriju od 5000mAh. Rezolucija ekrana iznosi 1440×3080 i ima internu memoriju od 256GB.

Huawei P50 Pocket

Ovo je jedan od uređaja iz Huawei porodice i dolazi bez Google podrške kao is vi Huawei telefoni. Jačina kamere iznosi 40+13+32 MP i kamera mu je jedan od najjačih aduta, pored dizajna uređaja i preklopa koji je ponovo popularan.

Vivo X80 Pro 5G

Ovaj uređaj ima Snapdragon 8 GEN Procesor, bateriju od 4700mAh i brzo punjenje. Ima fantastičnu kameru od 50+48+12+8MP i sjajan kvalitet slike. Ako vam je kamera najvažnija, ovo je pravi uređaj za vas.

Share post