Cliche logo

Nedeljni horoskop 20. novembar – 26. novembar

Kako nedelja počinje, završava se Sunčev tranzit kroz enigmatični znak Škorpije i pripremamo se za ulazak u sezonu Strelca, koja zvanično počinje 22. novembra. Mars, planeta akcije, provodi svoj poslednji period u znaku Škorpije ove nedelje, a zatim u petak 24. prelazi u Strelca na narednih šest nedelja. Velika energija Strelca uskoro će dominirati kosmosom jer će Sunce, Merkur i Mars svi biti u Strelcu do početka vikenda.
Ova mešavina energije Škorpije i Strelca znači da je potrebno da pronađemo ravnotežu između intenziteta naših emocija i strasti i snage naših akcija i namera.

Ovan (20. mart – 19. april)

Kraj sezone Škorpije može te naterati da se povučeš u sebe, jer je sezona Škorpije isticala delove tvog života i tvoje psihe sa kojima se radije ne bi suočila. To može biti teško, seti se da nisi jedina koja oseća strah, sram, frustraciju, bes ili tugu.
Tvoja energija počinje da se smanjuje kada Mars uđe u Strelca ovog vikenda, jer se tvoj sektor ekspanzije i putovanja aktivira na narednih šest nedelja. Energija Strelca se dobro slaže sa tvojom Ovnovskom prirodom, ali može dovesti i do toga budeš preterano optimistična, posebno kada je reč o profesionalnim projektima koje smišljaš. Ključ je da uživaš u putovanju i da ne osećaš potrebu da uvek žuriš.

Bik (20. april – 20. maj)

Šta te je sezona Škorpije naučila o vrednosti tvojih odnosa? Verovatno ćeš ove nedelje razmišljati o usponima i padovima svojih veza, a takođe ćeš dobiti priliku da izraziš bilo koje smetnje koje možeš osećati kako bi to izbacila iz sebe. Iskoristi direktnu energiju Merkurovog tranzita kroz Strelca kako bi se uverila da su tvoje potrebe izražene – samo se takođe uveri da slušaš šta drugi imaju da kažu.
Ovog petka, Mars, planeta akcije, ulazi u Strelca i dalje aktivira tvoj sektor dubine, spajanja i spoljnih resursa na narednih šest nedelja. Možeš se na osećati preplavljeno dugom listom obaveza ove nedelje Najbolje je da ih razbiješ na sitne ciljeve umesto da pokušavaš da postigneš sve odjednom, inače ćeš lako izgoreti.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Sunce provodi svoja poslednja tri dana u Škorpiji ove nedelje, podstičući te da raščistiš sve dugove koje imaš sa ljudima u svom neposrednom ili proširenom krugu. To uključuje i karmičke dugove – razmisli o obećanjima koja si možda prekršila, ili ljudima kojima se još nisi izvinila ako znaš da si nisi bila u pravu. Iskoristi poslednje dane sezone Škorpije da raščistiš sve odnose. Čak i ako samo napišeš izvinjenje na papiru i pošalješ ga kasnije, napravila si napredak. Mars prelazi u Strelca 24. i osvetljava tvoj sektor partnerstva i braka na narednih šest nedelja, čineći tvoje romantične i društvene veze prioritetnijim. Nakon intenzivnog perioda kada si morala da se baviš introspekcijom, sada ćeš se lakše povezati sa ljudima. Izađi na sastanke, flertuj, pleši i pevaj!

Rak (21. jun – 22. jul)

Protekle četiri nedelje sezone Škorpije su ti pomogle da uključiš svoju kreativnu stranu, i to ćeš nastaviti tokom prva tri dana nedelje dok Sunce završava svoj boravak u Škorpiji. Ako imaš umetnički projekat koji želiš da podeliš ili ponudiš, pokušaj da to učiniš pre 23. novembra, jer je energija mladog Meseca u Škorpiji još uvek jaka, i verovatno ćeš uspeti da privučeš mnogo pažnje ako se usudiš da samouvereno izložiš sebe i svoj rad.
Kada Mars uđe u Strelca ovog petka, razmišljaćeš o načinima da promeniš svoju rutinu vežbanja ili wellnessa, posebno ako si u poslednje vreme bila u krizi. Možeš otkriti da tokom ovog perioda imaš više fizičke energije i možeš se osećati motivisano vežbanjem ili provođenjem vremena napolju sa prijateljem za odgovornost umesto da sve radiš solo. Istraži aktivnosti koje čine da se tvoje unutrašnje dete oseća dobro.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Sezona Škorpije te je povukla kroz aleju sećanja, htela to ili ne. Kako nedelja počinje, završni deo Sunčevog tranzita kroz Škorpiju ti pruža osećaj nekog završetka kada je reč o nostalgiji koju si možda osećala dok su i Sunce i Mars aktivirali tvoj sektor doma. Mlad Mesec u Škorpiji prošle nedelje takođe je pokazao koliko moraš da radiš na sebi kako bi izlečila porodične rane, i na tebi je da odlučiš da li si spremna za to ili ti treba više vremena da procesuiraš. Sezona Strelca počinje 22. novembra, a zatim Mars ulazi u tvoj sestrinski vatreni znak Strelca u petak, probuđujući želju za više zabave, spontanosti i romantike u tvom životu narednih šest nedelja. Ovo je sjajno vreme za prihvatanje izlazaka ako si singl, ili za osvežavajuće sastanke sa tvojim trenutnim partnerom ako si već u vezi. Pokušaj da zaboraviš na pretpostavke o tome kako će se tvoj trenutni ili potencijalni ljubavnik pojaviti za tebe. Dopusti sebi da budeš prijatno iznenađena!

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Sunčev završni deo u Škorpiji pomaže da se otkrije ono što je nekad bilo skriveno – početkom nedelje spremi se da će neke tajne biti otkrivene. Pošto tvoj sektor zajednice i kreativnosti osvetljava Sunce i Mars prisustvom kroz Škorpiju, ili ćeš želeti da zadržiš te informacije za sebe za buduću upotrebu, ili ćeš ih glasno i jasno izreći onima koji treba da znaju. Sa tvojim planetarnim vladarem Merkurom trenutno u Strelcu, praćenim početkom sezone Strelca 24., savetujemo ti da razmisliš pre nego što progovoriš, ili tvoja impulsivnost može da te savlada. Kada takođe uzmeš u obzir Marsov ulazak u Strelca ovog petka, verovatno ćeš završiti nedelju osećajući se ometeno, ali i inspirisano životom. Pronađi kreativni ili fizički izlaz za svu tu vatrenu energiju koja utiče na tebe.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Kako nedelja počinje, Sunčevi poslednji dani u Škorpiji ti pomažu da se bolje organizuješ finansijski, dok daješ sve od sebe da održiš svoj moral. Možeš primetiti da se više ljudi okreće ka tebi u ovo vreme, uglavnom zbog toga što je Venera, planeta društvenih veza, u tvom znaku. Svi se osećaju malo sigurnije oko tebe, ali nije tvoja odgovornost da brineš o svima. Pronađi realističku ravnotežu između davanja i uzimanja u tvojim prijateljstvima, porodičnoj dinamici i partnerstvima. Kasnije ove nedelje, život postaje živopisniji za tebe, kako Sunce i Mars pridružuju Merkuru i ulaze u Strelca (22. i 24. novembra), aktivirajući tvoj sektor komunikacije i kreativnosti. Šta god da su projekti na kojima si radila tajno tokom sezone Škorpije, spremni su da budu prikazani sada kada je sezona Strelca. Važno je da imaš čvrst plan kada je to u pitanju.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Uživaj u poslednjem delu sezone Škorpije, ali znaj i da pošto smo tek izašli sa mladog Meseca u tvom znaku, zaista nećeš osećati kao da ti sezona dolazi kraju – naprotiv. Oseća se kao da ti novo poglavlje tek počinje sada kada si dala sebi krila. Imaš vremena do 23. novembra da iskoristiš najviše energije Meseca u Škorpiji, pa izvadi svoj omiljeni notes i olovku, i dozvoli sebi da živo vizualizuješ budućnost – manifestuj svoje želje i uskoro ćeš početi da vidiš elemente svoje sanjane stvarnosti kako se pojavljuju u tvom životu. Ovog vikenda, tvoj planetarni vladar Mars napušta tvoj znak nakon šestonedeljne posete, i pridružuje se i Suncu i Merkuru u znaku Strelca. Dopustila si sebi da duboko zaroniš u sebe tokom sezone rođendana, i sada je vreme da ustaneš i zabaviš se na bilo koji način koji izabereš. Ključ je da ništa ne odlažeš tokom sezone Strelca – veruj svom instinktu.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Sezona rođendana počinje ove nedelje! Nakon četvoronedeljnog perioda hibernacije i introspekcije, spremna si da izađeš i zabaviš se. Ali između 19. i 21., važno je da prihvatiš trenutke samoće i proveriš kako se osećaš tokom poslednjeg dela sezone Škorpije — slušaj šapate svog srca. Postoji li nešto što si poricala u sebi što treba da se suočiš? Počni nedelju jasno postavljajući svoje duhovne ciljeve pre nego što pomisliš na opipljive nagrade. Kada Sunce uđe u tvoj znak 22., svi pogledi će biti na tebi dok zauzimaš svoje mesto na tronu kao kosmički favorit. Ovaj osećaj pojačava Mars, planeta akcije, koji ulazi u tvoj znak u petak 24., čineći ovaj vikend jednim od najelektričnijih perioda koje si doživela ove godine. Imajući Sunce, Merkur i Mars u svom znaku čini te nezaustavljivom silom prirode — samo se pobrini da držiš te plamene pod kontrolom ili bi mogla zahvatiti sve oko sebe svojom intenzitetom.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Kako nedelja počinje, poslednjih nekoliko dana Sunčevog prisustva u Škorpiji pomaže ti da provedeš kvalitetno vreme s ljudima koji te podržavaju kada si srećna i kada si tužna. Sezona Škorpije te je naučila da prihvatiš svoje emocije i malo odmoriš od posla. Provedi vreme u prvoj polovini nedelje foukusirajući se na to da sebi olakšaš život, uz pomoć svojih prijatelja i porodice. Kada Mars uđe u Strelca u petak, verovatno ćeš se osećati konfliktno između socijalnije energije u kosmosu i tvoje želje da budeš pustinjak zbog energije Strelca koja utiče na tvoj sektor samoće, isceljenja i duhovnosti. Trenutno si u pripremnom modu za svoju sezonu rođendana, što znači da moraš pogledati u sebe da iskoreniš nebitne stvari. Daj sebi koliko god vremena želiš da radiš na svojim projektima.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Pritisak koji si stavljala na sebe tokom protekle četiri nedelje sezone Škorpije se smanjuje, posebno kada sezona Strelca počne 22. Ali pre nego što počneš da slaviš, odvoji vreme da priznaš koliko si sazrela u poslednja četiri meseca, otkako je tvoj vladajući planet Saturn započeo svoj retrogradni hod u znaku Riba, aktivirajući tvoj sektor novca i samopoštovanja. Sada kada je Saturn u Ribama i sezona Škorpije se završava, osećaš veću osetljivost i saosećanje prema sebi i drugima. Kada Sunce uđe u Strelca 22., a zatim Mars uđe u Strelca 24., tvoje komunikativne i kreativne sposobnosti dobijaju novi zamah. Ne budi iznenađena ako poželiš da slikaš, stvoriš umetničko delo, glumiš, pevaš ove sezone Strelca. Pusti sebe da maštaš.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Kako nedelja počinje, poslednji dani sezone Škorpije mogu dovesti do toga da imaš romantične fantazije koje uskoro postaju tvoja stvarnost — odvoji vreme da zapišeš te vizije ili vizualizacije, jer se energija mladog Meseca u Škorpiji i dalje snažno oseća kroz kosmos, čineći ovu nedelju moćnom za sanjanje onoga što želiš da postoji i verovanje u najbolji mogući scenario. U isto vreme, nemoj se previše zaneti kada sezona Strelca počne 22., a zatim Mars uđe u Strelca 24. Imajući Sunce, Merkur i Mars sve u tvom znaku promenljivog Strelca može dovesti do toga da reaguješ impulsivno što bi moglo da predskazuje katastrofu. Umesto toga, iskoristi stabilizujuću energiju Plutonovog poslednjeg dela kroz Jarca i napravi plan igre za bilo koje poduhvate koje bi želela da sprovedeš ove nedelje ili kasnije. Pristup “korak po korak” ti ide u korist.

Share post