Cliche logo

Najskuplje tašne na svetu -Top 7 od čije cene ćeš pasti u nesvest!

Mislila si da je tašna samo jedan od aksesoara koji ti služi da svoje stvari držiš na jednom mestu dok si van kuće? Danas, vrhunske tašne koštaju u milionima dolara (!), a njihove vlasnice ih koriste kao sredstvo za pokazivanje bogatstva i društvenog statusa.

Bilo kako bilo i na stranu sva bahatost i sindrom ”može mi se” – u pitanju su zaista vrhunska remek-dela od torbi.

Ovo nije još jedna lista najboljih tašni za sezonu tu i tu – ovo je lista najskupljih tašni ikada – od čije cene će ti se zavrteti u glavi!

Mouawad 1001 Nights Diamond Purse (3,8 miliona dolara)

Ovo je definitivno najskuplja tašna na svetu. Zauzela je mesto u Ginisovim svetskim rekordima još od 2011. godine. Ručno rađena, napravljena od 18-karatnog zlata i sadrži 105 žutih dijamanata, 56 ružičastih dijamanata i 4.356 bezbojnih dijamanata. Žuto, ružičasto i bezbojno drago kamenje ima ukupno 381,92 karata!

Bilo je potrebno čak 8.800 sati da se napravi ovo remek-delo. Torba je prodata 2018. godine na Christie’s aukciji u Hong Kongu.

Hermes Kelly Rose Gold (2 miliona dolara)

Luksuzni brend Hermes je u kolaboraciji sa draguljarom Pirsom Hardijem lansirao ovu ultra luksuznu i jedinstvenu torbu od koje zastaje dah – naročito od cene. Izrađena je tako da podseća na krokodilsku kožu i napravljen je od ružičastog zlata. Mala, luksuzna torba koja je optočena sa čak 1.160 dijamanata. Svega 12 takvih torbi je ikada napravljeno, što doprinosi njihovoj unikatnosti i abnormalnoj vrednosti.

Hermes Birkin Bag by Ginza Tanaka (1,4 miliona dolara)

Čuvenu Hermes Birkin tašnu je dizajnirao japanski dizajner Ginza Tanaka. Ova torba je karakteristična po tome da predstavlja i torbu i nakit u isto vreme. Pitaš se kako? Sastoji se od platine i ima 2000 dijamanata na spoljašnjem delu, zajedno sa kruškolikim kamenom od 8 karata kao središnjim delom – koji se može odvojiti i koristiti kao broš. Remen se isto tako može odvojiti i formirati ogrlicu.

Hermes Chaine’d Ancre Bag (1,4 miliona dolara)

Sa dizajnom koji pomalo podseća na zatvorske rešetke (?) – Hermes Chaine d’ Ancre tašna se sastoji od karika lanca u obliku sidra optočenih sa 1.160 komada dijamanata. Ono što dodatno diže njenu cenu je činjenica da je to kolekcionarski predmet, koji je dizajnirao Pierre Hardi i da su svega 3 takve torbe ikada napravljene.

Lana Marks’ Cleopatra Clutch (400,000 dolara)

Omiljena klač varijanta među poznatim ličnostima visokog profila. Ono što doprinosi njenoj impozantnoj vrednosti je činjenica da se svake godine proizvodi samo jedan komad ove tašne – koji nam dolazi sa novom bojom i dizajnom. Najskuplju verziju ove serije ima kineska glumica i pevačica Li Bingbing – čija torba sadrži čak 1.600 belih dijamanata od 40 karata, koji odgovaraju njenoj haljini. Torba je bila personalizovana njenim imenom u roze dijamantima i ružičastom zlatu.

Niloticus Crocodile Himalaya Birkin (379.000 dolara)

Ove torbe su napravljene od kože Niloticus krokodila i njihov proces bojenja traje veoma dugo – kako bi se nijansa materijala posvetlila. Dizajn torbe u potpunosti odgovara nazivu Himalaya – budući da evocira slike himalajskih planina. Bogate smeđe boje prikazuju planine, a bele boje simbolizuju oblake i vrhove prekrivene snegom. Najnovija torba Niloticus Crocodile Himalaya Birkin prodata je na aukciji u Christiesu u Hong Kongu za 379.000 dolara. Sadržala je preko 240 dijamanata koji su bili optočeni na ljusci od 18-karatnog zlata.

Chanel “Diamond Forever” Handbag (261.000 dolara)

Ova jedinstvena Chanel torba je napravljena od fine krokodilske kože i sadrži 334 dijamanta teških 3,56 karata od belog zlata. Možda izgleda jednostavno, ali je izuzetno elegantna i dolazi sa 18-karatnim zlatnim lancem – koji je odvojiv i može se koristiti kao kaiš. Ono što doprinosi njenoj vrednosti je činjenica da je napravljeno samo 13 komada ove tašne ikada.

Share post