Tačno je da su najbolje palačinke one prave domaćinske, iz mamine i bakine kuhinje, iz kojih curi džem ili euro krem, ali ako brineš o svom izgledu i redovno vežbaš, znaš da napad na tanjir domaćih palačinaka košta stotine i stotine trbušnjaka. Zato ti predstavljamo jednostavan i brz recept za zdrave palačinke. Za ove palačinke potrebni su ti vrlo jednostavni sastojci, blender i tiganj.
Sastojci
- 125 ml mleka po izboru – najbolje biljnog, poput ovsenog, sojinog, bademovog
- 2 jaja
- 1 banana – što zrelija
- 100 grama ovsenih pahuljica
- Kašičica praška za pecivo
- Malo soli
- Kašičica cimeta (opciono)
Priprema
Sipaj sve sastojke u blender i dobro izblendaj. Najbolje je da blendaš nekoliko puta po 30 sekundi. Kada završiš sa blendanjem, pusti smesu da odstoji nekoliko minuta.
Na dobro zagrejan tiganj stavi malo ulja i smesu sipaj manjom kutlačom. Peci na jednoj strani dok ne vidis mehuriće na smesi a onda okreni. Vodi računa da ne okreneš prerano jer će se smesa raspasti.
Serviranje
Palačinke možeš preliti medom, jogurtom, seckanim bademima i svežim voćem, ili premazati zdravim namazom, poput onog od kikirikija, a ako baš ne možeš da izdržiš, onda i nutelom.