Cliche logo

Najbolji serumi za lice

Koža svake osobe je drugačija i ima različite potrebe, zbog čega je serum za lice i njegov pažljiv izbor velika stvar za svaku od nas. Osnova nege bi trebalo da bude umivalica, zatim tvoja omiljena hidratantna krema i zaštitni SPF, međutim, serumi su proizvod sa kojim možeš eksperimentisati, birajući one sa sastojcima koji odgovaraju baš tvojoj koži. Međutim, s obzirom na toliko mnogo opcija koje su dostupne, kako izabrati?

Šta je serum za lice?

Dakle, šta tačno je serum? Serum je tečnost ili gel koji sadrži visoke koncentracije aktivnih sastojaka za kožu, koji mogu prodreti dublje od drugih topikalnih sredstava kao što su hidratantne kreme. Da bi znala u koji serum treba da investiraš, prvo bi trebalo dobro da pogledaš svoju kožu i utvrdiš koji je tvoj tip kože.

CeraVe serum sa hijaluronskom kiselinom za osetljivu i normalnu kožu

Ovaj hidratantni serum sa hijaluronskom kiselinom koji takođe sadrži hranljivi vitamin B5 i ceramide koji pojačavaju barijeru dodaje vlažnost koži bez da je čini previše sjajnom, zahvaljujući njegovoj gel teksturi. Hidrira i štiti barijeru kože, a glavni sastojci su hijaluronska kiselina, ceramidi i niacinamid. Pogodan je za sve tipove kože, a jedina mana mu je što je potrebno malo više vremena da ga koža upije.

L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives serum za sve tipove kože

Ovaj serum hijaluronske kiseline ne samo da rehidrira žednu kožu kako bi izgladio sitne bore, već pomaže i u postuzanju blistavosti. Tvoja koža biće zategnutija i blistavija jer ovaj serum osim hijaluronske kiseline sadrži i vitamin C. Vitamin C će takođe pomoći i u posvetljenju kože.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% serum za normalnu, suvu i masnu kožu

Sa mešavinom niacinamida i cinka, ova formula zaglađuje teksturu, čisti pore od začepljenja koje uzrokuju akne, i smanjuje onaj masni sjaj za koji si nekad morala koristiti puder da ga pokriješ, zbog čega je najbolji za masnu kožu. Osim što je odličnog kvaliteta, ovaj serum je izrazito povoljne cene, a jedina mana mu je što se možeš osećati pomalo lepljivo nakon nanošenja. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% zaglađuje, čisti pore, sprečava akne, smanjuje sjaj, a možeš ga koristiti ukoliko imaš normalnu, suvu ili masnu kožu.

La Roche-Posay Hyalu B5 serum za sve tipove kože

Da li si ikada videla Francuskinju na Instagramu i zapitala se kako joj koža izgleda tako dobro bez ikakvog filtera? Odgovor je verovatno ovaj klasični proizvod iz francuske apoteke. Ovaj serum sa hijaluronskom kiselinom, vitaminom B5 i glicerinom pomaže hidrataciji kože, popunjavanju pora i smanjivanju hiperpigmentacije. Pogodan je za sve tipove kože, a naročito za osetljivu jer osim što hidrira, ovaj serum i umiruje kožu. Jedino što ti se možda neće svideti jeste miris, ali benefiti ovog seruma su preveliki da bi nas takva sitnica odbila.

Share post