Cliche logo

Najbolji ruski restorani u Beogradu – Top 6 mesta koje moraš da posetiš!

Rusi su došli kod nas i to je tako. I nisu došli samo oni – nego i njihovi restorani. Priznajemo, koncept restorani iza kojih stoje ruski vlasnici su zaista sjajni i doneli su neki potpuno novi vibe u naš glavni grad.

Vrhunska ponuda različitih kuhinja, razni novi kokteli, fenomenalno uređeni enterijer i atmosfera koja je i više nego šarmantna – već su zauzeli srca (i nepca) naših sugrađana.

Zato hajde da upoznamo i tebe sa najboljim ruskim restoranima u Beogradu koje definitivno moraš da posetiš.

OVO bistro 

U prostorijama Doma Jevrema Grujića, na adresi Svetogorska 17, čeka te fantastičan ruski restoran OVO bistro. U pitanju je projekat Maksima Orlova i Petra Radžihovskog. Iza uređenja ovog zanimljivog enterijera stoje Nikita Sitnikov i studio Static Aesthetic, inače poznati po uređenju čuvenih moskovskih lokala.

Svojevrsni OVO bistro nudi prijatan ambijent, fantastičnu ponudu italijanske i francuske kuhinje – ali i atmosferu koja opušta. Smešten na fenomenalnoj lokaciji – tako blizu a tako daleko od gradske buke i gužve. Takođe poseduje unutrašnje dvorište, što mu daje poseban ‘’šmek’’.

Šef kuhinje je Nikita Andrejev, čiji pažljivo osmišljen meni kombinuje mediteransku kuhinju, sezonske i lokalne manirnice, to-share jela i zakuske uz sjajne selekcije vina. 

TT Asia

Poznato je da Rusi jako vole azijsku kuhinju, pa nije moglo da prođe bez restorana ovog tipa ni u Beogradu. Dobar suši mora da bude svuda prisutan! Inače, TT lanac konceptualnih restorana stigao je u Srbiju još u julu 2022. godine, pri čemu je najnoviji projekat upravo TT Asia.

Na adresi Braće Baruh 24, čeka te fantastična ponuda azijskih specijaliteta kojoj nećeš moći da odliš. Enterijer samog lokala, logično, odiše azijskom kulturom. Što se tiče menija, ljubitelji dobre azijske kuhinje će biti i više nego prijatno iznenađeni. Posebno bismo izdvojili jelo ‘’Ramen’’ koje se već izdvojilo iz bogate ponude ovog restorana.

Sloj

‘’U životu je važan svaki sloj – mi smo srećni što ih delite sa nama.’’ Ovo nam poručuju iz sjajnog bistroa ‘’Sloj’’ u Gospodar Jevremovoj 9. 

Bakery by day. Bistro by night! Dvojac koji ponosno stoji iza SLOJ gastro & lifestyle koncepta jesu Lena i Paša. Prvi otvoren lokal bio je na adresi Vojvode Petka 7, ima ga i u Gospodar Jevremovoj 9 i planira se Braničevska 1. Ono što je zanimljivo, to je da na meniju možete naći i naše specijalitete, poput ajvara, kajmaka i gle čuda – bureka. 

Mogu da se pohvale konceptom ‘’all day breakfast’’ koji najčešće uključuje jela sa jajima na nekoliko načina. Naravno, uz nezaobilazni srpski doručak. Mogu da ti ponude i fanstastična slatka peciva, poput hrskavih kifli od lisnatog testa punjenih kremom od vanile i čokolade.

June 

U Jevremovoj 25 čeka te ovaj prostan i veoma svetao lokal, zanimljivog naziva ‘’June’’. Meni je podeljen na ‘’morning’’ i ‘’evening’’ (za vreme pauze od 15-16h ne rade) i to znači da te čekaju slane i slatke opcije za doručak ili večeru. Kada je u pitanju morning gastro ponuda, izdvajamo handmade sourdough hleb i handmade kremasti puter, a za večeru ti preporučujemo da probaš fantastičnu piletinu sa krompirom (klasik) ili pak grilovanog lososa.

Ovde je uvek krcato, zato nemoj da vas začudi ako budete morali da čekate neko vreme da dobijete sto.

Flat 

U samom centru Beograda, na adresi Knjeginje Ljubice 16, čeka te zanimljiv koncept restoran ‘’Flat’’. Moderno uređen lokal može da ti ponudi sjajnu gastro ponudu, od lokalnih do internacionalnih delikatesa. Moramo da pomenemo i njihove nezaboravne koktele, o kojima priča ceo grad. Elegantan enterijer pravi ambijent za iskustvo uživanja u hrani kojem ćeš sigurno želeti da se vratiš. 

Stories

Na obodu Kalemegdana, na adresi Pjarona De Mondezira 28, možeš da posetiš vrhunski gruzijski restoran koji spaja nespojivo – moćne planinske ukuse i sofisticirane morske ukuse. Fenomenalan enterijer, vrhunski specijaliteti gruzijske kuhinje i atmosfera koja se prepričava.

Ceviče od lososa, hobotnica sa mladim krompirima, pečene dagnje sa sirom i adžikom, čašušuli ili sarmice sa mecunom i narom? Za koje god od ovih jela da se odlučiš – nećeš zažaliti! Ovde je sve u duhu morskog ‘’vibe-a’’, od uređenja enterijera pa do playliste. Preporučujemo da obavezno probaš njihovo čuveno jelo ‘’Khinkali’’.

Share post