Cliche logo

Najbolji pokloni za novorođenče

Pokloni za novorođenče su poseban način da iskažeš najlepše emocije prema ovom malom biću – ali i njegovim roditeljima. Kada biraš poklon, uveri se da bude veoma praktičan za bebu i roditelje, da se može koristiti neko vreme i da neće zauzimati previše prostora.

Najbolji pokloni za novorođenče su korisni, jedinstveni, promišljeni, praktični i uvek prilagođeni uzrastu.

Mi smo razmotrili neke zanimljive preporuke za ovaj uzrast, uzimajući u obzir bezbednost igračaka i opreme, dizajn, materijal i vrednost – pa evo šta ti toplo preporučujemo kao najbolji poklon za novorođenče.

Moonie zvučni meda sa lampom

Igračka koju će svaka beba obožavati. Bezbedan, prirodan zvuk uz svetlo u nekoliko boja i detektor plača su savršena kombinacija za jedan od najboljih poklona za novorođenče!

Ono što posebno izdvajamo kada su u pitanju koristi ove neverovatne igračke za bebe su:

  • Zvuk nije kompjuterski generisan, već su to pravi snimci prirodnog ružičastog šuma. Zvuk otkucaja srca omogućava detetu da se smiri i oseća bezbedno, uz već dobro poznat zvuk iz maminog stomaka; a tu je i zvuk morskih talasa i zvuk planinskog potoka. Ovi umirujući zvuci filtriraju zvukove iz okoline i obezbeđuju bebi miran san. Tu je i umirujuća uspavanka posebno pripremljena za novorođenčad.
  • Svaki MOONIE drugar (pored mede imaju i zeku) je takođe nežna noćna lampa koja može da sija u čak 7 različitih boja. LED lampa se ne zagreva i potpuno je sigurna.
  • MOONIE ima smart detektor plača, pa čim beba počne da se komeša – smart detektor plača pokreće bezbednu, prirodnu, ružičastu buku koja umiruje dete i osigurava da se vrati u miran san.

Vrteška za krevetac

Da li možemo da zamislimo bebin krevetac bez vrteške koja se njiše iznad njega? Nezamenljiv deo kada su u pitanju igračke za bebe, vrteška za krevetac se sastoji iz osnove oko koje se vrte viseće igračke.

Sada su na tržištu dostupni različiti modeli, koji mogu biti na navijanje ili na baterije. Neke moderne vrteške čak mogu i da reprodukuju određene umirujuće melodije, priče, pa čak i mamin glas (kada postoji opcija koja omogućava da mama nasnimi svoj glas).

Gnezdo za bebe

Poput prenosivog krevetića, gnezdo za bebe je postalo nezamenljiv deo aksesoara za novorođenčad i male bebe. Mnoge mame kažu da ga smatraju čak najkorisnijim delom bebi opreme.

Gde god da se beba spusti, kada je u gnezdu ona je na sigurnom. Nalazi se u svom poznatom prostoru gde je, pre svega, bezbedna – budući da obodi sprečavaju njeno ispadanje.

Tako da, eto još jednog zanimljivog predloga za poklon za novorođenče koji će svaka mama rado prihvatiti.

Ovlaživač vazduha

Oaza svežeg vazduha i mira u sobi novorođenčeta zaista nema cenu! Uzrok suvog kašlja ili čestih problema sa disajnim putevima kod bebe može biti posledica suviše suvog ili vlažnog vazduha. Naročito je opasan zimski vazduh koji može da isuši sinuse i tako smanji otpornost bebe na bakterije i viruse.

Možda svi najmanje razmišljamo o ovom aspektu, ali ovlaživač vazduha je idealan poklon za novorođenče koji možeš da zamisliš! Sada na tržištu postoje vrlo kvalitetni i zanimljivi ovlaživači sa dodatnim funkcijama prilagođenim za bebu, kao što je npr. meko noćno svetlo za mirno spavanje.

Sa vrhunskim ovlaživačem vazduha kao što je recimo Alecto Baby – beba spava mirnije i živi zdravije.

Vreća za spavanje

Evo još jednog sjajnog predloga za poklon za novorođenče. Bebe često spavaju veoma nemirno i otkrivaju se tokom noći. Zato je vreća za spavanje zaista fantastičan izum. Em daje bebi osećaj sigurnosti, em pruža ušuškanost i toplinu koji su preko potrebni naročito noću.

Dunjica za bebe

Veoma koristan poklon za novorođenčad i male bebe, koji su jako osetljivi na promenu temperature jer njihova termoregulacija tela još uvek nije potpuno razvijena. Kako je važno održavati njihovu glavu i telo toplim, naročito tokom hladnijih meseci, dunjica je zaista sjajna u tome!

Ovo je posebna vrsta odeće za novoređenčad i male bebe koja se sastoji iz dela koji podseća na kapicu i ćebenceta, spojenih u jedinstvenu odeću – dunjica. Vrhunski dodatak udobnosti za mališane ima za cilj da zaštiti bebinu glavu i telo od hladnoće, vetra i drugih spoljnih faktora. Zaista odlična stvar za toplinu i udobnost malih beba!

Napravljene od udobnih materijala koji zadržavaju toplotu oko glave bebe, dunjice su dostupne u raznim bojama, dezenima i stilovima.

Za koji god od ovih poklona da se odlučiš – biće ti zahvalni i beba i roditelji. I sve ih možeš pronaći na jednom mestu – u okviru Jungle Baby prodavnice, bilo u njihovom online shopu junglebaby.rs ili u radnjama u okviru tržnih centara Ada Mall, Beo i Galerije u Beogradu, Promenade u Novom Sadu, i Delta Planet-a u Nišu.

Share post