Cliche logo

Najbolji oblici brade – Top 10 stilova koji će podići tvoj izgled na viši nivo!

Brada je zaista postala veoma popularna i nema sumnje da pokazuje svu tvoju muževnost i samopouzdanje. Upravo zbog toga, čak 62% žena smatra muškarce sa bradom veoma privlačnim! Ali koji stil ili oblik brade tebi najbolje pristaje?

Pre nego što se uhvatiš brijača, pažljivo slušaj. Elegantnom muškarcu je potrebna negovana brada da bi bio privlačan – izgled pećinskog čoveka jednostavno neće nikome biti privlačan.

Muškarci sa duguljastim ili pravougaonim licima treba da puste bradu sa više dlaka sa strane, a da bradu zadrže kraćom kako bi uravnotežili svoje crte lica.

Momci sa četvrtastim ili okruglim licem treba da puste punu bradu, sa kraćim stranama kako bi im se lice izdužilo. Sve je u održavanju ravnoteže crta lica.

Zato obrati pažnju na ove stilove negovanja savršene brade, što će garantovano privući damu –  koja voli bradu.

Puna brada

Puna brada je tradicionalni način rasta dlačica na licu. Ovaj stil brade može biti izazovan za postizanje jer ne može svaki muškarac da je ima! Genetika ovde ima veliki uticaj.

Puna brada ima veoma izražen oblik. Počinje od linije obraza, a sve ispod toga nastavlja da raste prirodno. Muškarci koji imaju prirodno visoke jagodice ili imaju problema sa definisanjem linije obraza, treba da povuku zamišljenu liniju od ugla zaliska ispred uha do spoljne ivice brkova.

Nakon 4 nedelje rasta, momci koji ciljaju na ovaj stil brade bi trebalo da počnu da je oblikuju i definišu jasan izrez.

Brada francuska viljuška (French fork)

Veoma prepoznatljiv stil brade, koju karakteriše rast dlaka koje se protežu preko brade, razdvajajući se po sredini na dva segmenta. Francuske viljuške su imale samo 2 zupca – odakle potiče naziv za ovu bradu.

Verdi brada

Verdijev stil brade inspirisan je Đuzepeom Verdijem, čuvenim italijanskim kompozitorom. 

Verdi je primer pune brade koja je blago stilizovana. Ovaj oblik brade bi trebalo da bude kratak i zaobljen na dnu i ne duži od 10 cm kada se meri od donje usne. Verdi takođe ima brkove koji se razlikuju od ostatka brade, koji ne bi trebalo da rastu više od 1,5 cm iza ugla usana i uvek treba da izgledaju besprekorno negovani!

Brada pačjeg repa (Ducktail)

Još jedan stil originalne pune brade, a ime naravno duguje svom izgledu – donji deo ovog stila brade podseća na pačji rep.

Mnogi smatraju da je ducktail savršen kompromis između divlje karakteristike brade i negovane sofisticiranosti. Iz tog razloga, brada u obliku pačjeg repa je i dalje jedna od najpopularnijih kod modernih muškaraca.

Da postigneš ovaj izgled brade, treba da podšišaš gornji deo brade kraće, dok se dlačicama u predelu brade ostavlja da izrastu. Ovo pruža savršen spoj stilizovane i robusne estetike.

Kozja brada

Kozja brada se nosi na bradi i nikada ne bi trebalo da bude povezana sa brkovima. Da bi imao kozju bradicu, muškarac mora dozvoliti da dlaka ispod donje usne raste do brade.

Prema tvojoj želji, strane se tada definišu kao vertikalne linije ili blago zakrivljene, a dlake se zatim zaokružuju na dnu brade.

Kružna brada

Ako si za uredniju estetiku – ond aje kružna brada za tebe. Ovaj oblik brade je dobar kompromis koji omogućava muškarcu da i dalje zadrži malo dlaka na licu, a da pritom zadrži čist i uredan izgled.

Kružna brada je dobila ime po svom obliku. Kombinuje brkove i zaobljenu kozju bradicu kako bi se postigao poseban kružni oblik. Jako je popularna, jer ju je relativno lako održavati. To je i odličan način da prikriješ mekšu liniju vilice. Može pomoći pri prikrivanju izbočina na koži

I takođe dobro radi na omekšavanju oštrih linija ‘’’kvadratne’’ vilice.

Carska brada (Imperial)

Za muškarca koji želi da ostavi utisak svojom bradom – Imperial brada bi mogla biti stil koji treba izabrati! Ovo tehnički i nije brada, već brkovi i bila je popularna u Francuskoj tokom Drugog carstva. Sastoji se od kovrdžavih brkova i pažljivo negovane brade.

Ne treba je mešati sa Verdijevim stilom brade, koji ima sličnosti u kovrdžavom obliku brkova. Međutim, za razliku od Verdija, obrazi i zalisci carske brade su uredno obrijani.

Van Dajk brada

Kozja brada u kombinaciji sa brkovima. Ovaj stil brade je dobio ime po flamanskom slikaru iz 17. veka Entoni Van Dajku. Kada nosiš Van Dajk, obrazi i zalisci moraju biti potpuno glatki i bez dlačica na licu.

Van Dajk takođe treba da bude dobro definisan, tako da oni koji odluče da nose ovaj stil treba da obrate veliku pažnju na oblik brade, vodeći računa da linije ostanu jasne kako vreme prolazi.

Sidrena brada (Anchor)

Anchor naziv dolazi od nautičkog sidra, a ukupni oblik ovakve brade bi trebalo da liči na jedno.

Tvoje lice mora biti bez zalizaka da bi sidreni oblik bio ispravan. Međutim, brada bi trebalo da se proteže malo duž linije vilice – obrijana do fine tačke oko jedne trećine puta do vilice.

Ovu bradu treba kombinovati sa brkovima – tako da ukupan oblik bude sidro. Anchor stil odgovara muškarcima kvadratnog ili duguljastog oblika lica, tako da to nije stil brade koji svaki muškarac može da iznese.

Balbo brada

Balbo će odgovarati muškarcima koji imaju usku bradu. Ovaj stil brade je nekada bio usko povezan sa fašistima, jer je čovek koji ga je proslavio bio italijanski vazduhoplovni maršal Italo Balbo, jedan od Musolinijevih pristalica tokom Drugog svetskog rata. Izgleda da je Balbo u poslednje vreme sinonim za glumca Roberta Daunija Juniora.

Balbo stil se sastoji od tri glavna dela: prvo treba da pustiš brkove, a zatim da ispod donje usne pustiš da raste mali deo dlaka i na kraju – dlake treba da rastu ispod mrlje ispod usne, nalik na donji deo tipične brade (kao obrnuto “T”).

Share post