Cliche logo

Najbolji muški parfemi

Da li si u potrazi za idealnim parfemom za svoju jaču polovinu ili neku drugu bitnu mušku osobu u tvom životu?

Lični parfem, koji čini da muškarac bude prepoznatljiv, može da izazove snažne emocije kod ljudi oko njega. Odabir pravog parfema za muškarca uopšte nije tako lak zadatak kada uzmemo u obzir obilje mogućnosti. 

Kada su u pitanju najbolji muški parfemi – opcije su zaista neograničene i svaki muškarac može pronaći nešto što bi odgovaralo njegovom stilu života, odevanja, ličnosti i raspoloženju. 

Zato smo odlučili da malo istražujemo na ovu temu i evo koje parfeme smo izdvojili kao najbolje muške. 

Nadamo se da će ti ovo mnogo olakšati odluku o kupovini odličnog parfema za tvoju jaču polovinu ili drugu dragu mušku osobu u tvom životu.

Christian Dior Eau Sauvage 

Eau Sauvage Parfum od Diora preuzima najbolje delove čuvenog klasičnog izdanja iz 1966. godine i dobija svoj jedinsveti ‘’pečat’’ koji je ušao i u 21. vek. Kada se spoje mirisne note bergamota i vetivera, uz elegantnu i neodoljivu elemi bazu – dobije se jedan od najboljih muških parfema koji spada u vanvremenske klasike.

Tom Ford Grey Vetiver 

Savršen muški parfem za svaku situaciju. Odaje utisak čistote i pomalo formalnosti. Grey Vetiver se otvara sa oštrim citrusnim notama do sasvim neočekivanog i ‘’svilenkastog’’ vetivera. Idealan za muškarce koji su često u profesionalnom okruženju. Pogodan za sve generacije.

Prada L’Homme

L’Homme je čuveni parfem luksuzne modne kuće Prada. Čist i sapunast, sa neodoljivim mirisnim notama nerolija i irisa – pruža svežinu i miris „čiste posteljine“. Miris traje prilično dugo i sigurno će privući (pozitivnu) pažnju. Takođe odgovara muškarcima koji su često u profesionalnom okruženju.

Burberry Hero

Ako se muškarac kojem želite da poklonite ovaj parfem smatra džentlmenom prefinjenog ukusa, onda je Burberri Hero najbolji izbor za njega. Sofisticirana i senzualna, njegova pomalo zagrevajuća aroma je usidrena bazom od kedrovine, sa čistim gornjim notama borovine koje emituju ‘’dobre vibracije’’. Idealan muški parfem za tmurnu zimsku hladnoću. Prosto se lepi za kožu i ostavlja trajni utisak kod svih koji ga osete.

Giorgio Armani Aqua di Gio Profumo 

Aqua di Gio Profumo je naslednik najprodavanijeg muškog parfema svih vremena, a dolazi nam upravo od Armani modne kuće. Idealan za proleće i leto, može se fino nositi danju ili noću. Tajanstvena nota tamjana u kombinaciji sa svežim morskim akordom stvara moćnu auru oko svakog muškarca.

Hugo Boss Boss Bottled Night

Drvenast i aromatičn miris sa primamljivom, mošusnom bazom. Dovoljno lagan muški parfem za muškarce koji rade u kancelariji, ali se isto tako može pohvaliti snažnim, muževnim mirisom.

Gucci The Alchemist’s Garden the Last Day of Summer

Ovaj čuveni parfem iz Gučijeve linije Alchemist’s Garden, omogućava da muškarac bude u letnjem raspoloženju tokom cele godine. To je zagrevajući, prijatan miris sastavljen od kedrovine, čempresa i muškatnog oraščića, sa drvenim tonovima pačulija i vetivera. Lakirana staklena boca u kojoj nam dolazi ovaj muški klasik je takođe vrlo luksuzna.

CKIN2U For Him

Verovatno najpristupačniji miris Calvina Kleina. CKIN2U možda odaje pomalo uobičajen miris, ali to ne znači da i dalje nike vanserijski. Sačinjen od opuštenih, očaravajućih nota limuna, lista paradajza i vetivera, predstavlja savršen izbor za muškarca koji ima savremeni način života.

Chanel Bleu de Chanel

Svež, čist i senzualan, ovaj muški parfem koji nam dolazi od Chanel-a uključuje note citrusa, labdanuma, sandalovine i kedra. Idealan je i za dnevnu i za večernju varijantu, a mošusni podton ga čini savršenim za bilo koju kombinaciju.

Hermes H24

Svež, citrusni miris Hermes H24 parfema čini ga pravim predstavnikom za „savremenog muškarca“. Obiluje divnim notama muškatne žalfije, narcisa i ružinog drveta. Savršen je za proleće i leto, iako ga toplo drvo palisandra čini omiljenim muškim parfemom za bilo koje doba godine.

Šta misliš, koji od ovih klasika je pravi izbor za tebi dragu mušku osobu?

Share post