Cliche logo

Najbolji ljubavni filmovi svih vremena

Jesen je stigla, i došlo je vreme kada vikendima mnogo udobnije da se umesto šetnje po gradu umotaš u ćebe i uživaš u gledanju omiljenih filmova. Naravno, streaming platforme pružaju velilki izbor novih naslova, ali nije na odmet podsetiti se nekih od omiljenih ljubavnih fimlova koje obožavaju sve generacije.

Beležnica

Ima li neko da nije plakao na kraju ovog filma? Avanture Eli i Noe i njihova ljubav kojoj vreme ne može ništa, inspiriše već decenijama. Rejčel Mekadams i Rajan Gosling maestralno su odigrali ovaj ludo zaljubljeni par, a scena na točku u luna parku potpuno je nezaboravna.

Titanik

Film o jednoj od najvećih pomorskih tragedija prati ljubavnu priču između mladog i siromašnog Džeka i Rouz, udavače iz visokog društva koja je na put krenula sa majkom i verenikom. Jedan od najpoznatijih filmova svih vremena izuzetno autentično prikazuje tragediju najpoznatijeg broda na svetu, ali ono što je na kraju ostalo kao najveća misterija jeste (UPOZORENJE; SPOILER!) da li bi Džek ipak uspeo da stane na široka vrata zajedno sa Rouz.

Kazablanka

Hemfri Bogart je možda bio visok samo 173 cm, ali je zato bio neviđena faca. Kazablanka je sa velikim razlogom kultni ljubavni film i ako ga do sada nisi pogledala, iskoristi prvi lenji vikend da iskusiš ovu savršenu ljubavnu priču.

Praznik u Rimu


Pored centralnog para u filmu, bogate princeze i siromašnog novinara, moglo bi se reći da je treći glavni lik ovog filma, Rim, jedan od najlepših gradova sveta. Film je sniman pre nego što su automobili preovladali gradom i dok su vespe još uvek bile zaštitni znak italijanske prestonice. Ako si ljubitelj Rima, sigurno ćeš obožavati ovaj film.

Lude godine

Amerikanci imaju Džek i Rouz, a mi imamo Mariju i Bobu. Lude godine su prvi film serijala poznatog pod imenom Žikina dinastija. Za razliku od kasnijih nastavaka gde je težište na Žiki i njegovom prijatelju Milanu, prva dva dela, Lude godine i Došlo doba da se ljubav proba, pravi su ljubavni filmovi koji nikad neće izaći iz mode. Marija i Boba i njihova luda ljubav u Beogradu sedamdesetih gde svi nose zvoncare a Novi Beograd je livada. Prosto fenomenalno!

Share post