Cliche logo

Najbolje serije na Netfliksu za hladne zimske dane

Kada je napolju hladno, uvek možemo da se zagrejemo i okupiramo misli uz dobru seriju.

Sada kada na Netfliksu imamo toliko dobrih serija i filmova na raspolaganju u svakom trenutku, zaista može biti teško odlučiti se šta tačno treba da pogledaš.

Ukusi su različiti, ali dobra i kvalitetna serija je nešto što definitivno niko ne može da porekne.

Za tebe smo pripremili našu listu od top 6 serija na Netfliksu koje definitivno treba da pogledaš ove zime.

Fool Me Once (Prevari me jednom)

Ovo je jedna od onih veoma, veoma gledljivih serija. Kad god stigne nova adaptacija dela američkog romanopisca, ona ostavi ogroman utisak na gledaoce. ‘’Fool Me Once’’ beleži isti onaj entuzijazam kao ‘’Stay Close’’ dve godine ranije.

Priča se odnosi na udovicu koja otkriva uznemirujuće dokaze da je njen (navodno) pokojni muž možda lažirao svoju smrt. Verujemo da ćeš odmah na početku zagristi udicu zbog koje ćeš reći: „Hajde, još samo jedna epizoda“.

Beef (Svađa)

Zanimljiva humorističko-dramska serija čija reputacija govori sama za sebe. U glavnim ulogama su Stiven Jeun i Ali Vong, a radnja serije se fokusira na posledice incidenta besa na putu dok dvoje ljudi, Deni i Ejmi, ulaze u svađu koja preti da im uništi čitav život.

Serija savršeno balansira svoj ton, uz prilično oštre komične dijaloge koji naglašavaju tamnu stranu ove priče. Nmeće se skrivena poruka o tome zašto moramo više da se otvorimo i razgovaramo o svojim osećanjima, umesto da dozvolimo da nas preplave.

The Crown (Kruna)

Vrhunska glumačka postava, raskošna serija i ogroman budžet – tako možemo ukratko opisati seriju Kruna koja nam nudi primamljiv uvid u svet za koji smo mislili da ga poznajemo i ljude čije smo živote pratili tako pomno, izdaleka. Nikada neće prestati da bude uzbudljivo baciti pogled iza vrata čuvene palate u privatni život jedne od najpoznatijih svetskih kraljevskih porodica. Kler Foj i Met Smit briljiraju svojim zadivljujućim portretima mladih Elizabet i Filipa, čija je veza morala da preživi pritiske dužnosti i pogleda javnosti. Tu je i Vanesa Kirbi koja je učinila da se zaljubimo u pomalo kompleksnu ličnost kakva je princeza Margaret.

Kako su godine prolazile, Olivija Kolman i Helena Bonam Karter odvele su glumačku ekipu u novu eru monarhije. Isto tako, Džoš O’Konor i Ema Korin oživele su težak brak princa Čarlsa i princeze Dajane. U poslednje dve sezone, Imelda Stonton je preuzela glavnu ulogu, dok su ključni delovi bili povereni glumačkim zvezdama poput Dominika Vesta, Elizabet Debicki i Džonatana Prajsa, između ostalih.

Nominovana za više nagrada nego što producenti mogu i da izbroje, serija Kruna je apsolutno donela prestiž i potpuno novu publiku na Netfliks.

The Fall (Pad)

Pametno osmišljena kriminalistička drama koja nam drži pažnju zahvaljujući sjajnoj glumi čuvene Džilijen Anderson i Džejmija Dornana. Ovo je 3. sezona prilično napete, uzbudljive serije snimljene i smeštene u Severnoj Irskoj.

Načelnik metropolitanske policije Stela Gibson (Džilijen Anderson) upućena je u policijsku službu Severne Irske kako bi procenila napredak istrage ubistva koja je ostala aktivna duže od 28 dana. Kada postane očigledno da je serijski ubica na slobodi, lokalni detektivi moraju da rade sa Stelom kako bi pronašli i uhvatili Pola Spektora (Džejmi Dornan).

Bodies (Tela)

Sjajna britanska serija koja savršeno spaja elemente distopije, drame i misterije. Žank predstavlja kombinaciju kriminalistike i naučne fantastike. Zasnovana na istoimenom grafičkom romanu DC Vertigo iz 2015. godine (pisca Si Spensera, uz ilustracije Dina Ormstona, Tula Loteja, Megan Hetrik i Fila Vinslejd) ova serija se sastoji od osam epizoda koje definitivno drže pažnju.

Sama radnja serije počinje pojavom mrtvog tela u Longharvest Laneu u Londonu. Ono što je zanimljivo i što je u domenu SiFi, jeste da se ovaj događaj dešava na identičnoj lokaciji u četiri različite godine: 1890., 1941., 2023. i 2053. – i dovodi do četiri različite detektivske istrage koje su i te kako povezane.

The Brothers Sun

Iako ovu fenomenalnu seriju možda zaobiđeš na Netfliksu ove zime, svi ljubitelji akcije moraju je pogledati. U hladnim zimskim danima možeš fino da se zagreješ uz uzbudljive scene borilačkih veština koje će ti ova serija prirediti.

Pratimo Čarlsa (Džastin Čien), najstarijeg sina uticajne tajvanske trijade, kome otac naređuje da ode u Los Anđeles da zaštiti svoju majku (Mišel Jeo) i mlađeg brata Brusa (Sam Song Li) od misterioznih neprijatelja i ubica koji se približavaju. Serija će te naterati da je pomno pratiš i držaće te ‘’navučenom’’ kako epizode odmiču.

Da li ti možeš da nam preporučiš neku dobru seriju koja će nam zagrejati maštu u ovim hladnim zimskim danima?

Share post