Cliche logo

Najbolje serije 2023. godine (i one koje očekujemo u decembru)

2023. godina je bila pravo otkrovenje za ljubitelje televizijskih serija. Striming platforme se bore za prevlast originalnim sadržajem a na nama je da se udobno smestimo u fotelju i uživamo. Predstavljamo ti najbolje serije ove godine, kao i nekoliko naslova koji nam uskoro dolaze, a od kojih se mnogo očekuje.

The Bear, druga sezona

Priča o profesionalnom kuvaru koji nasleđuje raspadnuti restoran od brata i mora da ga dovede u red, emotivna je, ali dinamična drama koju ne smeš propustiti ako voliš živopisne likove i puno slenga Čikaga, ali spremi grickalice jer će na ekranu sve vreme biti savršeno spremljena jela.

Beef

Priča o dvoje besnih ljudi koji se igrom slučaja nađu jedno drugom na putu, priča je koju je teško zamisliti ako je ne pogledaš. Nešto potpuno drugačije od svega viđenog, tema nije uobičajena i zaista je nešto što se ne sme propustiti.

Jury Duty

Ekipa koja je napravila Office donosi seriju koja ima ludu premisu. Suđenje je u toku, ali zapravo, sve je lažno – 11 porotnika su glumci, a samo jedan čovek misli da je sve stvarno. Apsolutno ludilo!

The Last of Us

Ako voliš ideju zombi apokalipse, ova serija je verovatno najbolji predstavnik ovog žanra do sada. Dobrodošla u svet u kom je sve stalo kada su gljive počele da napadaju ljude (zvuči udareno, ali zapravo, kada pogledaš seriju, apsolutno ima smisla). Svakako, Pedro Paskal je dovoljan razlog da pogledaš The Last of Us.

Poker Face

Upoznaj ženu koja može da pročita svaku laž koju neko izgovori. Čovek bi rekao da je to fantastična moć i da bi sa njom život bio savršen, međutim, za glavnu junakinju ove serije, to nije slučaj. Zbog svog jedinstvenog dara upada u razne nedaće, ali usput rešava i ubistva. Serija je jako intersantna i ima brz tempo, idealna je za lenje zimske dane.

Silo

Za ljubitelje naučne fantastike, tu je Silo, serija o džinovskom silosu u koji se smestio ostatak ljudske rase nakon apokalipse. Žive bez ikakvih informacija o tome šta se tačno desilo, pa će naša glavna junakinja pokušati to da otkrije.

Succession, finalna sezona

Verovatno ne postoji osoba koja nije gledala ovu HBO seriju, ali prosto je moramo staviti na listu. Saga o pohlepnim bogatašima koje svi vole da mrze došla je do kraja, a videćeš i ko je pobedio u ovoj “igri prestola”.

Slow Horses

U decembru nam dolazi špijunski triler sa Gerijem Oldmanom u glavnoj ulozi, koji igra špijuna na zalasku karijere koji vodi odsek otpisanih. Oni postoje u MI5 samo da bi sačekali penziju, međutim, sposobnosti i iskustvo koje imaju, dovešće do toga da ipak postanu nezamenljivi.

Culprits

Takođe u decembru stiže serija o kriminalcima koji planiraju ogromnu pljačku. Pljačka prođe super, međutim, ispostavi se da neko zna šta su uradili i tada počinje igra mačke i miša.

The Crown, finalna sezona

Saga o Vindzor porodici, iako u stvarnom životu i dalje stvara kontroverze, na malim ekranima dolazi kraju. U fokusu će biti poslednji dani princeze Dajane, kao i rekacija kraljevske porodice na smrt najveće i najpopularnije od njih.

Share post