Cliche logo

Nađa Pavić: Elegancija koja pomera granice

U svetu mode, gde tradicija često sreće inovaciju, retko se pojavi talenat koji obećava preobražaj samog tkiva industrije. Cliché ima čast da vam predstavi osobu čiji rad ne samo da izaziva divljenje već i postavlja nova pravila igre u modnom svetu. Mlada modna dizajnerka, Nađa Pavić, koja se svojim kolekcijama haljina već dokazala na modnoj sceni, otkrila nam je kako je napravila prve korake u svetu mode, šta je to što je inspiriše i šta za nju predstavlja moda.

Cliché: Kako si počela svoj put u svetu modnog dizajna i kreiranja haljina?

Nađa: Svoje putovanje u modnom dizajnu započela sam još kao veoma mlada, inspirisana živopisnim tekstilima i paternima koji su me okruživali. Strast prema dizajnu odvela me je ka formalnom obrazovanju iz mode, gde sam naučila sve o složenosti tkanine, boje i oblika. Moje prvo stvaranje haljine proizašlo je iz eksperimentisanja i želje da napravim komad koji može da se nosi od jutra do mraka, a da se u njemu u isto vreme osećam nežno i snažno.

Cliché: Odakle crpiš inspiraciju za svoje najnovije kolekcije?

Nađa: Inspiraciju za kolekcije često crpim iz prirode, promene godišnjih doba, ali i jakih žena kojima imam sreće da budem okružena. Svaka kolekcija priča neku svoju priču, a trenutno punim kapacitetima radimo na novoj koju ćete uskoro imati prilike i da vidite.

Cliché: Koje su bile najveće prepreke na tvom putu do prepoznatljivosti tvojih haljina?

Nađa: Najveće prepreke bile su uspostavljanje jasnog brend identiteta i postizanje vidljivosti na zasićenom tržištu. Pronalaženje pravih saradnika, ali i kvalitetnih i jedinstvenih materijala je takođe nešto u šta se mora uložiti veliki trud. 

Cliché: Po tvom mišljenju, šta čini tvoje dizajnerske haljine tako uspešnim?

Nađa: Uspeh mojih haljina može se pripisati njihovoj jedinstvenoj mešavini klasične elegancije sa onim što je u datom momentu u trendu, naglašavajući žensku figuru na sofisticiran način. Takođe, kvalitet izrade i pažnja posvećena svakom komadu dobro rezonuju sa mojim klijentkinjama. 

Cliché: Kako se osećaš kada vidiš poznate ličnosti ili influensere u tvojim kreacijama?

Nađa: Podjednako mi je drago da u svojim modelima vidim mlade devojke, poznate ličnosti i influensere, kao i one uspešne žene koje su svoju karijeru gradile van očiju javnosti. To je potvrda mog rada i inspiriše me da nastavim sa inovacijama i pomeranjem granica mode.

Cliché: Kako se tvoj stil i pristup dizajnu promenili tokom vremena?

Nađa: Moj stil se nije mnogo menjao i mislim da je to jedan od razloga zašto su moje haljine danas prepoznatljive. Sa druge strane, moj pristup postao je usmereniji na kreiranje bezvremenskih komada koji ostaju relevantni i elegantni izvan sezonskih trendova.

Cliché: Ko ti je inspiracija sa svetske modne scene?

Nađa: Veliku inspiraciju pronalazim u dizajnerima poput Coco Chanel i Yves Saint Laurent-a, koji su revolucionarizovali modu svojim hrabrim idejama i jedinstvenim perspektivama. Njihova sposobnost da spoje umetnost sa nosivom modom i dalje inspiriše moj rad i aspiracije u modnoj industriji.

Cliché: Šta za tebe predstavlja moda, i kako se tvoje viđenje mode odražava u tvojim kreacijama?

Nađa: Za mene, moda je oblik samoprikazivanja i osnaživanja. To je umetnost koja pojedincima omogućava da pokažu svoju ličnost i stil. Ovaj pogled se odražava u mojim kreacijama kroz upotrebu smelih krojeva i proslavu ženstvenosti, sa ciljem da osnažim žene da se osećaju samouvereno i lepo.

Cliché: Kako vidiš budućnost modne industrije i koja je tvoja uloga u njoj?

Nađa: Budućnost modne industrije sve više se kreće ka održivijim i ekološki prihvatljivijim materijalima i procesima. Svoj doprinos vidim i u kreiranju modela koji se mogu nositi godinama i u najrazličitijim prilikama što pozitivno utiče na smanjenje razvoja brze mode i bespotrebno gomilanje garderobe u ormanu.

Cliché: Za kraj nam reci, koji savet bi dala mladim i nadolazećim modnim dizajnerima koji žele da ostave svoj trag u svetu mode?

Nađa: Moj savet mladim dizajnerima je da ostanu verni svojoj jedinstvenoj viziji, budu uporni i nikada ne prestaju da uče. Vaša individualnost i sveže ideje su vaši najveći aduti u ostvarivanju značajnog uticaja u modnom svetu.

Ukoliko i ti želiš da poneseš neki od modela Nađe Pavić, poseti njen modni atelje koji se nalazi u Baba Višnjinoj ulici 34, gde ćeš, sigurni smo, pronaći pravu haljinu za sebe.

Share post