Cliche logo

Must have komad – Prugasti džemper

Prugasto, volim te prugasto. Ali ne bilo šta prugasto, već sada isključivo prugasti džemper, koji je must have komad svih fešn devojaka ove sezone. Kada malo bolje razmislimo, džmperi na pruge imaju apsolutno pravo da nam budu  jedan od omiljnih jesenjih i zimskih komada. Ukratko, topli su, mekani i predobro izgledaju uz šta god da ih obučete. Ukoliko želite klasičan, a upečatljiv stil, prugasti džemper je idealna opcija.

Idealni su za brojne svakodnevne obaveze, ali ih možete nositi i na posao: recimo, savršeno se kombinuju sa cigaret pantalonama, pantalonama od štofa ili ’na crtu’, sa farmerkama sa zvono nogavicama i mom kroja, sa plisiranim ili pencil suknjama. Dakle, maltene sa svim.

Upravo ovom stajliš komadu nisu odolele ni mnoge instagramerke, a nama se baš dopada kako ga one kombinuju.

Ovaj model džempera svakako je dobra investicija, jer neće tako brzo izaći iz mode.

Privlačnost klasičnih pruga je ukorenjena upravo u lakoći kombinovanja ovog dezena, a ta stilska lakoća godinama opstaje i u ovim modernim interpretacijama pletiva.

Inače, takozvane Breton pruge vežu se za francuske mornare, koji su nosili majice s 21 prugicom kako bi na palubi bili vidljiviji, a još 1917. na modnu scenu uvodi ih Koko Šanel, gde se zadržavaju do danas. Hvala draga Koko i na ovom modnom savršenstvu!

Share post