Cliche logo

Modni trendovi za proleće 2024

Ako je ceo svet scena, onda je nedelja mode neka vrsta ‘’ormana za kostime’’ – gomila vrhunskih materijala, tila, sjaja i šljokica dizajniranih da privuku poglede i zadrže ih. Ono što smo primetili kada je u pitanju kolekcija za proleće/leto 2024. godine, to je da su dizajneri podigli na viši nivo odeću koja je namenjena za svakodnevno nošenje.

Novi modni trendovi za predstojeće proleće pokazali su kontinuiranu posvećenost nostalgiji 1990-ih. Jednom rečju, tema je ‘’izvanredna svakodnevnica’’, gde su neki svakodnevni odevni komadi podignuti na izuzetan nivo dizajna i stila, dok su ostali šik i veoma udobni.

Tržište je doživelo promenu tektonskih proporcija u poslednjih nekoliko godina gde je istinski fokus na kvalitetu u odnosu na kvantitet. Sada je ulaganje u stvari koje traju postalo prioritet.

Baci pogled na to koji modni trendovi će obeležiti proleće 2024. godine.

Izvanredna svakodnevnica

Najznačajniji trend za proleće 2024. čini da svakodnevna odeća postane izvanredna. Radi se o podizanju nekih osnovnih, basic odevnih stvari u našim dnevnim ormarima na novi nivo, izuzetnog dizajna i stila.

Nebo je granica

Ako je po modnim dizajnerima, divnu paletu nebesko-plave je nemoguće zaobići ovog proleća. Različite nijanse nebesko-plave boje su bile u najzastupljenijim dizajnerskim kolekcijama u svakom gradu gde se održavala nedelja mode.

Poput daška svežeg vazduha, ova prozračna nijansa nudi preko potrebnu dozu spokoja paleti odeće za proleće/leto 2024. Godine. Sveža i mirna, meka nijansa unosi mladalačku notu u svaki komad odeće i definitivno može učiniti da tvoj stajling bude živahan i sofisticiran.

Savršeno skrojene pontalone

Gotovo svaki modni stručnjak će vam ovih dana reći da je najviše uzbuđen zbog brojnih pari savršeno krojenih pantalona u kolekciji za proleće/leto 2024., što teško da bi trebalo da bude iznenađenje. Pantalone već godinama vladaju trendovima (i tržištem) i to će se tako nastaviti, ovog puta sa naglaskom na širokim nogavicama.

Tačno je da volimo udobne helanke i uzane pantalone, ali da, takođe smo zainteresovani da izgledamo i elegantno. Pored toga, pantalone za 2024. su i savršeno udobne. Opuštene siluete širokih nogavica će biti na damama svuda oko tebe.

Biznis casual

Relativno jednostavan izgled odeće za posao se odnosi na opuštene krojeve – i tu ne mislimo samo na suknju ili pantalone u kojima zaista možeš da dišeš. Tako možeš da se opustiš u super oversize odelu, blejzerima koji padaju do vrha butina itd. Upari ove opuštene varijante sa slimfit bluzom ili majicom kako bi se poigrala sa proporcijama.

Minimalizam iz 1990-ih

Prošle sezone je postojala jasna direktiva iz 90-ih kada je u pitanju minimalizam, a sada su stvari još više postale ‘’čistije’’. Svi oni brendovi čistog kroja će biti sjajna referenca za 2024. Više nego ikad će biti ispoštovane jednostavne ideje za odeću.

Ravna obuća

Nećemo ići toliko daleko da kažemo da su predstojećeg proleća štikle apsolutno suvišne, ali ravna obuća će konačno dobiti mesto koje zaslužuje. Baletanke su bile popularne u poslednjih 365 dana i njihova privlačnost ne pokazuje znake jenjavanja, o čemu svedoče Prada, Chanel i Fendi.

Stoga će modna opsesija baletankama i ravnom obućom uopšte da se nastavi i u novoj godini, ali s tim što će luksuzni brendovi podići stvari na viši nivo.

Sportska odeća se penje na viši nivo

Želiš komforno oblačenje? Nemoj da kažeš dvaput. Davno su prošla ta vremena kada je sportska odeća bila rezervisana samo za sportske aktivnosti. Naime, komadi sportske odeće su se polako infiltrirali u našu svakodnevnu garderobu – ali nikad više nego za proleće 2024.

Dukserice sa kapuljačom velike veličine, jednobojne majice sa rajsferšlusom, helanke i druga odeća u ovom domenu postaće svakodnevna pojava svuda oko nas.

Ali naravno, iako modni trendovi diktiraju ove smernice proleća 2024, ti ponesi ono u čemu se ti osećaš najbolje i u čemu ti je najudobnije, jer čemu slepo praćenje trendova ako se ti u njima nećeš osećati dobro.

Share post