Cliche logo

Metalik outfit za ovo proleće – Da li je too much?

Metalik odeća, bilo smela i zaslepljujuća ili suptilno sjajna, nikada nije (toliko) daleko od trenda. Skoro svako doba je imalo blještavilo sjaja u svojoj kultnoj paleti boja, od pozlaćenog izgleda 70-ih do metalik toniranih izdanja 80-ih.

Ove sezone, verovala ti nama ili ne, metalik je ponovo uzeo maha sa inovativnim teksturama i neočekivanim tekstilnim komadima. Bilo da su u pitanju metalik čizme, haljina, odelo, pantalone, suknja ili neki aksesoar – ovo je definitivno izlazak iz zone komfora!

Bez obzira da li voliš slojevite teksture koje ”daju izjavu” ili samo tračak sjaja – verujemo da možeš naći inspiraciju za odevni metalik look vredan pomena.

Činilo se tebi too much ili ipak ne kada se fino ukombinuje – evo nekih predloga za odevne kombinacije.

Sofisticirano metalik odelo

Postoji li nešto tako šik kao dobro skrojeno odelo? A šta kažeš za jedno u prigušenoj srebrnoj ili metalno sivoj boji? Iako odlazak na zlatnu nijansu može lako da sklizne u too much – volimo sofisticiranost tamnijih tonova kada je u pitanju ovaj metalik pristup odeći.

Šik metalik haljina

Ako su nas najbolje obučene poznate ličnosti na ovogodišnjim crvenim tepisima naučile nečemu, to je da ne možeš da pogrešiš sa sjajem i šljokicama. Ovo je, naravno, varijanta za smele devojke – za neku posebnu priliku.

Podjednako upečatljiva u zlatnoj i srebrnoj boji, metalna tekstura haljine takođe podjednako sija u prigušenim nijansama sive, boje dima ili ledene bež.

Metalik teksas

Za nešto mekši izgled metalik odeće, pokušaj da svom izgledu dodaš denim suknju ili farmerke. Tzv. obloženi teksas dolazi u širokom spektru intenziteta, od živopisnog do nežno sjajnog – tako da imaš mnogo opcija kada je u pitanju vizuelni uticaj. Generalno, tamniji teksas će imati dublju metalnu nijansu, dok svetliji teksas poprima opalescentnu svetlost.

Pomešaj metale

Mešanje metalnih komada nije samo dobro pravilo kada se nanosi nakit – podjednako dobro funkcioniše kada kombinuješ metalik odeću. Tako izaberi jedan komad koji ima više sjajnih nijansi u bojama, šljokicama ili uzorku visokog kontrasta. Dodaj komad nečega što je metalik, a nije toliko blještavo.

Mešaj i odeću i nakit i obuću. Samo pomešaj.

Iako je nošenje metalnih donjih delova sa kontrastnim gornjim delom ili obrnuto odličan način da kreiraš metalik kombinaciju, ovu teksturu možeš koristiti i kao akcentni komad.

Korseti i pojasevi neće uskoro izaći iz mode, a strukturna priroda ove odeće je pogodna za metalne tekstile poput veštačke kože i čvrstog vinila.

Ne znam da li smo baš svi za uzvišenu metalik odeću, ali ležerni komadi poput kargo-a ili sportskih pantalona su podjednako šik kada su ”umočeni” u srebro ili zlato.

Imaj na umu da ne moraš da se držiš upečatljivih haljina koje blješte ili svečane odeće kada prihvataš metalik teksturu. Uvek možeš, na primer, da nekoj svedenoj odevnoj kombinaciji dodaš par dobrih metalik čizama (nama se sviđa nijansa bakra).

Share post