Cliche logo

MAKEUP TRENDOVI ZA LETO: Boje, tehnike i stilovi

Proleće/leto je vreme kada se šminka transformiše i postaje sveža, vedra i šarena. Nova sezona donosi sa sobom raznovrsne trendove u šminkanju koji će vam pomoći da izrazite svoju kreativnost i istaknete svoju lepotu. U ovom članku istražićemo 9 novih trendova u šminkanju za proleće/leto koji će dominirati sezonom.

1. Nežna ružičasta

Ružičasta je neizostavna boja za proleće/leto, a ove sezone je u fokusu nežna ružičasta nijansa. Koristite nežno ružičaste tonove na kapcima, usnama i obrazima za svež i romantičan izgled. Ova boja će vam doneti prirodan sjaj i mladolikost.

2. Jarke boje na kapcima

Ove sezone jarke boje su hit na kapcima. Igrajte se sa živopisnim nijansama poput tirkizne, limun žute, narandžaste ili ljubičaste. Nanesite ih preko celog kapka ili samo kao detalj na unutrašnjem uglu oka za dramatičan efekat.

3. Dewy sjaj

Zdrav i blistav ten je uvek trend, ali ovog proleća/leta posebno se ističe dewy sjaj. Postignite prirodan sjaj kože koristeći hidratantne podloge i iluminatore. Naglasite jagodice blagim rumenilom i istaknite prirodan sjaj usana transparentnim sjajem.

4. Plavi detalji

Plava boja je ponovo u modi, ali ovog puta na nekonvencionalan način. Dodajte plave detalje u šminku, poput plavog ajlajnera ili plavih trepavica. Ova boja će doneti osveženje vašem izgledu i istaći boju vaših očiju.

5. Smoky eyes u boji

Klasični smoky eyes dobija novu dimenziju ove sezone. Umesto tradicionalnih tamnih tonova, isprobajte smoky eyes u boji. Koristite jake nijanse poput zelene, ljubičaste ili bakarne kako biste kreirali zanimljiv i modern izgled.

6. Highlighter na neobičnim mestima

Osvetlite svoje lice na neobičan način koristeći highlighter na drugim mestima osim jagodica. Nanesite ga na vrhove obrva, sredinu nosa, centar usana ili čak na ključne kosti. Ovo će vam doneti svežinu i sjaj.

7. Glitter detalji

Dodajte malo sjaja svom izgledu koristeći sjajne detalje. Isprobajte šljokice na kapcima, sjajne olovke za usne ili sjajne tačke duž jagodica. Ovaj trend će vam doneti dozu glamura i privući pažnju.

8. Naturalne obrve

Prirodne i punije obrve su u trendu i ove sezone. Oblikujte svoje obrve na način koji najbolje ističe vaše lice i popunite ih sa malo senke za obrve kako biste postigli prirodan izgled.

9. Oči u fokusu

Oči su u centru pažnje ovog proleća/leta. Isprobajte razne tehnike šminkanja očiju, poput winged eyelinera, double eyeliner-a ili grafike na kapcima. Naglasite svoje oči i budite kreativni sa različitim stilovima.

U zaključku, proleće/leto je sezona koja donosi svežinu, boje i kreativnost u svet šminke. Izrazite svoju individualnost i eksperimentišite sa različitim trendovima. Bez obzira da li preferirate nežne tonove, jarke boje ili smele stilove, ovog proleća/leta imate mnogo opcija da istaknete svoju lepotu i stvorite svoj jedinstveni izgled.

Share post