Cliche logo

MAKEUP SAVETI ZA LEPŠI TEN: Kako postići besprekoran ten

Besprekoran ten je san mnogih žena i muškaraca, ali ponekad se suočavamo sa različitim nepravilnostima koje mogu uticati na izgled naše kože. Srećom, uz pravilnu negu i odgovarajući makeup, možemo postići lepši ten i sakriti nepravilnosti. U ovom članku, delićemo nekoliko makeup saveta koji će vam pomoći da postignete besprekoran ten.

1. Priprema kože

Ključ za postizanje besprekornog tena je dobra priprema kože pre nanošenja makeup-a. Redovna hidratacija je veoma važna jer hidrirana koža ima zdraviji i sjajniji izgled. Pre nanošenja makeup-a, koristite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Takođe, nanesite bazu za makeup kako biste produžili trajanje makeup-a i stvorili glatku površinu za nanošenje ostalih proizvoda.

2. Korektor i puder

Korektor je sjajan saveznik za sakrivanje nepravilnosti kao što su tamni podočnjaci, bubuljice ili crvenilo. Odaberite korektor koji je nijansu svetliji od vašeg tena kako biste postigli osvetljujući efekat. Nanesite ga na problematična područja i pažljivo izblendajte kako biste postigli prirodan izgled. Nakon toga, nanesite puder koji odgovara vašem tonu kože kako biste ujednačili ten i matirali kožu. Puder takođe pomaže u fiksiranju korektora i produžava trajanje makeup-a.

3. Kontrola sjaja

Ako imate masnu kožu i borite se sa viškom sjaja tokom dana, posebno u T-zoni, koristite matirajuće proizvode. Matirajući puder ili sprej za fiksiranje će vam pomoći da kontrolisate sjaj i produžite trajanje makeup-a. Takođe, izbegavajte prekomerno nanošenje proizvoda na područjima koja su sklona sjaju.

4. Highlighter

Highlighter je izvrstan alat za postizanje blistavog sjaja i naglašavanje određenih delova lica. Nanesite highlighter na vrhove jagodica, luk iznad obrva, vrh nosa i vrh brade kako biste postigli osvetljen i mladolik izgled. Izbegavajte preterivanje i pažljivo izblendajte proizvod kako biste postigli suptilan sjaj.

5. Prirodni izgled

Ako želite postići prirodan izgled, izbegavajte preterano nanošenje proizvoda i teške formule. Odaberite lagane formule tečnog pudera ili BB kreme koje će vam pružiti prirodan izgled i dovoljno pokrivenosti. Takođe, izbegavajte prekomerno nanošenje proizvoda na celo lice i fokusirajte se na problematična područja koja zahtevaju više pokrivenosti.

Napomena: Osim makeup-a, važno je takođe voditi računa o redovnoj nezi kože, pravilnoj ishrani i hidrataciji kako biste postigli zdrav i lepši ten.

Uz ove makeup savete, možete postići besprekoran ten i sakriti nepravilnosti. Važno je prilagoditi makeup rutinu svojim potrebama i eksperimentisati sa proizvodima kako biste pronašli ono što vam najviše odgovara. Sada možete zasijati sa samopouzdanjem i uživati u prelepom tenu koji ćete postići uz pomoć pravilne nege i makeup-a.

Share post