Cliche logo

Kultni filmovi koje treba da da pogledate za ovu Noć veštica

Noć veštica nam uskoro stiže I sigurni smo da već unapred znate na koju žurku ćete otići ili koji kostim ćete obući. Ukoliko ipak planirate da ovu noć provedete kod kuće, skupili smo za vas listu kultnih horor filmova koje možete gledati sa društvom I napraviti pravo bioskopsko veče.

Candiman (2021)

Nastavak istoimenog trilera iz 90-ih koji je režirao Nia DaCosta, producirao je Džordan Pil, je uzbudljiva vožnja – priča o Entoniju Mekoju Jahje Abdul-Matina II, umetnika koji se seli u kvart Čikaga koji je nekada progonila opasna pretnja koja drži udicu, i počinje rad na novoj izložbi inspirisanoj njegovim zločinima.

Keri (1976)

Sisi Spejsek je tri dana uzastopno nosila Kerinu matursku haljinu poprskanu krvlju dok je bila u liku titularne ubice. Bez obzira koliko puta pogledate poslednju scenu, ona ostaje užasavajuća.

Sjaj (1980)

Ako bilo koji film ističe opasnosti od produžene izolacije, onda je to adaptacija trilera Stivena Kinga Stenlija Kjubrika. Nastup Džeka Nikolsona je sjajan, kao i enterijer u hotelu Overlook.

Drakula Brema Stokera (1992)

Inspiracija za Rodarteovu kolekciju za jesen 2020., Frensis Ford Kopola u pogledu gotičkog romana Brema Stokera i dalje je sablasno briljantan – a takođe je film koji je učvrstio prijateljstvo Vinone Rajder sa Kianuom Rivsom.

Dženiferino telo (2009)

Napisao Diablo Codi. Premisa uključuje Megan Foks, arhetipsku zgodnu devojku, koja se pretvara u sukubusa, primoravajući svoju štrebersku prijateljicu (Amandu Sejfrid) da pokuša da je spreči da ubije svakog dečaka u kampusu.

Američki psiho (2000)

„Uglavnom volim ubistva i pogubljenja“, kaže Kristijan Bejl kao hedonistički bankar koji je postao sociopata Patrik Bejtman, koji ide okolo i čini ubistvo za ubistvom u besprekornim odelima iz 80-ih.

Rozmarina beba (1968)

Kultni film iz bezbroj razloga, od smešno poželjne garderobe Mie Farou do Oskara nagrađene Rut Gordon u ulozi komšinice Minnie Castevet, opsednute korenima tanisa.

Ptice (1963)

Opuštena adaptacija priče Dafne du Morije iz 1952. Alfreda Hičkoka označava debi Tipi Hedren na ekranu u ulozi naslednice Melani Danijels, čija poseta plaži u okrugu Sonoma postaje smrtonosna kada izbije „ptičji rat“.

Kad jaganjci utihnu (1991)

Jedan od retkih horor filmova koji je ikada osvojio Oskare, i ostaje uticajan više od 30 godina nakon objavljivanja.

Share post