Cliche logo

Komadi garderobe na kojima ne treba štedeti

Malo žena planira shopping. Da se ne lažemo, većina nas će skočiti na prvu stvar koja nam se dopadne i u kojoj možemo da se zamislimo, ne razmišljajući preterano o tome da li je ta stvar na prvom mestu kvalitetna i da li će se uopšte složiti sa ostatkom garderobe koju posedujemo. Tako sve mi imamo kojekakve živopisne bluze, suknje, perjane aksesoare nošene jednom koji verovatno skupljaju prašinu po ormaru i ne slažu se ni sa čim. Što je sasvim okej.

Međutim, postoje komadi garderobe koje bi ipak trebalo da kupuješ planski i da ne razmišljaš preterano o njihovoj ceni, već o kvalitetu. Ovi komadi garderobe su prosto vanvremenski i ulaganje u njih će ti se višestruko isplatiti, a uklopiće se uz svaki stil jer ćeš ih uz malo aksesoara lako prilagoditi sebi. 

Džins

Dobar komad džinsa je zlata vredan. Zaboravi brzu modu kada je džins u pitanju iz nekoliko razloga – prvi, i najvažniji – kvalitetan džins će ti trajati godinama, ako ne i decenijama. Drugo, dobar džins će ti uvek stajati kao da je juče kupljen, dok će se onaj lošijeg kvaliteta razvući na kolenima, izbledeti i izmeniti formu, tako da će izgledati prastaro nakon samo nekoliko meseci. Zato, umesto da kupuješ 10 pari jeftinih farmerica, odluči se za jedan, ali vredan komad koji ćeš moći da nosiš i uz sportske ali i biznis kežual kombinacije.

Agolde jeans
Agolde jeans
Anine Bing pantalone

Crne pantalone

Klasika nikada ne izlazi iz mode, pa tako bi trebalo da uložiš u jedne crne pantalone koje ćeš moći da nosiš u nešto elegantnijim izdanjima. Svetlije i življe boje i nekako mogu da prođu na jeftinoj garderobi, ali crna boja je osetljiva na loše materijale i nekvalitetnu obradu, pa zato i nove crne pantalone mogu da izgledaju isprano. Ukoliko nisi klasični tip, uvek se možeš opredeliti za crne kožne pantalone, takođe vodeći računa da je u pitanju visok kvalitet i dobra izrada.

Košulja

Možeš je nositi na džins, pantalone, suknje, helanke, na čarape ukoliko je oversized, dobra košulja je komad koji sigurno neće stajati u ormaru. Uvek biraj košulje od 100 posto pamuka jer su one najkvalitetnije i najviše prijaju telu, dok sintetički materijali mogu činiti da se znojiš. Što se tiče stila, oversized košulje svetlih boja dominiraju proteklih par godina i kako stvari stoje, tu su da ostanu, tako da ulaganjem u ovaj komad garderobe sigurno nećeš pogrešiti.

Košulja Anine Bing

Kaput

Postoji razlog zašto su naše mame davale bogatstvo za kaput – taj kaput verovatno još uvek visi, veoma upotrebljiv, u njihovom ormaru. Kaput je apsolutni must have poslednjih sezona i savršeno upotpunjuje svaki stil. Iako se kaputi mogu naći i u radnjama brze mode, ovi komadi obično ne sadrže u sebi vunu, već su izrađeni isključivo od veštačkih materijala. Da bi kaput bio dovoljno topao za našu zimu koja nije nimalo naivna, ipak je neophodno da sadrži određeni procenat vune. Zato nikako nemoj štedeti prilikom izbora kaputa.

Anine Bing kaput

Tašna

Polovne tašne svetskih dizajnera prodaju se za duplo veću cenu godinama nakon što su proizvedene, tako da je ulaganje u dobru tašnu zapravo ulaganje u budućnost. Osim toga – moda se stalno vraća. Gledajući tašne koje se danas nose, vrlo lako možeš uočiti sličnost sa tašnama od pre dvadesetak godina. Pametne devojke su i tada ulagale u dobre komade i sada ih samo izvadile iz ormara. 

Tammy & Benjamin torba

Šešir

Iako se na našim ulicama nešto ređe sreće, šešir je ipak fantastičan aksesoar koji nikada ne izlazi iz mode. Šešir uz kaput daće tvom stajlingu “ono nešto”, a osim modne funkcije ima i praktičnu jer ipak greje tokom hladnih jesenjih dana. Dobar šešir će držati oblik i neće se izvitoperiti nakon nekoliko nošenja kao što je slučaj sa nešto jeftinijim, a pošto se šešir ne kupuje baš svaki dan, uložiti u bolji komad nije loša ideja. 

Superduper hats
Superduper hats

Cipele za izlazak

Nema sumnje – udobne i kvalitetne cipele i te kako vrede, naročito ukoliko ćeš u njima provoditi dane. Međutim, šta sa cipelama za izlazak? Ukoliko uložiš u nešto drugačije, dizajnerske cipele, težište tvog stajlinga će biti na njima, tako da ostatak garderobe može biti veoma jednostavan, a baš kao i tašne, dobre cipele sa godinama samo dobijaju na vrednosti.

Coperni cipele

Gde pronaći ove komade

Svi modeli sa fotografija dostupni su u radnji Koncept 45 u ulici Kralja Petra 45 u Beogradu, i što je najbolje, trenutno su na sniženju. Koncept 45 je concept store u kom možeš naći veliki broj stranih i domaćih dizajnera, a svaki komad je biran sa velikom pažnjom. Više informacija možeš naći na njihovom sajtu Koncept 45, Instagram stranici, ili se uputiti direktno u radnju gde će ti veoma ljubazna i trendi ekipa pomoći da izabereš ono što tebi najviše odgovara.

Coperni cipele, Coperni papuče, Anine Bing čizme

Share post