Cliche logo

Kokteli koje moraš probati makar jednom u životu

Kokteli, kokteli, kokteli…možda te asociraju na letnje sunce i vrele noći, ali ne mora da bude tako. Postoje fantastični kokteli koji će oplemeniti tvoj dan (a i dušu) u bilo koje doba godine.

Zaista postoje različite vrste koktela koje danas možeš da probaš, ali poenta kod ove, pa slobodno možemo reći umetnosti u pravljenju pića – jeste otkrivanje rapsodije novih ukusa. Miksolozi pića znaju o čemu govorimo.

Pored alkohola, kokteli mogu da sadrže i razne vrste biljaka, uključujući i egzotično bilje, ali i mnoge druge sastojke koji će ovom napitku dati neodoljiv šmek. Autentične formule imaju za cilj da probude šesto čulo. I da te odvedu na nezaboravno ‘’putovanje’’ oko sveta.

Da li te zanima koje koktele smo otkrili ovih dana? A koje definitivno moraš da probaš makar jednom u životu? Evo našeg izbora:

French Way

Po ugledu na čuveni film o Džozefini Bejker, francuskoj plesačici i pevačici rođenoj u Americi koja je simbolizovala lepotu i vitalnost crnačke američke kulture – nastao je jedinstveni koktel French Way. Nesvakidašnji spoj burbona, lokalne crne tamjanike, kukuruza, BBQ sosa i dimljene Angosture čini da ovaj koktel bude verodostojan pandan neverovatnom zapletu u samom filmu.

Tribu

Šta kažeš na jedan koktel čiji sastojci potiču sa različitih kontinenata? ‘’Rainbow tribe’’ je izraz za 12-oro dece koje je pomenuta Džozefina Bejker svojevremeno usvojila.
S tim u vezi, Tribu koktel nam donosi pregršt voćnih ukusa u kombinaciji sa penom od kafea.

Drugačiji i specifičan, ovaj koktel mami da se proba još jednom i još jednom.

Pizza Havaii

Kada se pomešaju peruanski pisko, maskarpone, divlji origano, ananas i voda od paradajza – dobije se savršen spoj koji ovaj koktel čini nezaboravnim za nepca onih koji ga jednom probaju.

Autentična formula koja će te raspametiti svojom infuzijom ukusa.

Princess Tam Tam

Lokalno rose vino, med iz istočnih krajeva Srbije, žalfija, đumbir i breskva su sastojci koji koktel Princess Tam Tam čine razigranim i lepršavim. Žalfija, đumbir i med su i veoma lekoviti sastojci, tako da ovde ne samo da uživaš u simfoniji ukusa – već činiš nešto fino i za svoje zdravlje.

Japanese Fizz

Sjajan koktel koji dočarava ukuse Japana, tradicionalne matcha-e, zelenog čaja sa laticama jasmina i svilenkastim dodirom limunske trave. Njega moraš probati, naročito ako ti je dosta uobičajenih koktela koji se služe u svakom baru, ovaj koktel doneće ti potpuno novi ukus u tvoj život.

Sigurno se pitaš gde možeš da uživaš u ovim neobičnim i vrhunskim koktelima u Beogradu?

Josephine Cocktail Bar & Restaurant je moderan koktel bar i restoran, lociran nadomak Slavije, u ulici Kralja Milutina, inspirisan fantastičnim stilom Art Deco-a iz 1920-ih i superzvezdom iz ovog perioda Džozefinom Bejker. U ovom neverovatnom ambijentu te čeka velika lista koktela sa autentičnim formulama renomiranog njujorškog barmena Dušana Zarića, ali i odlična klopa koja će se savršeno složiti sa koktelima iz bogate ponude.

Share post