Cliche logo

Klasične muške frizure koje nastavljaju da vladaju i u 2024.

Većina ljudi misli da je tvoja obuća prva stvar koju će drugi primetiti kada te vide – ali mi s punim pravom mislimo da je to ipak tvoja kosa. I, za razliku od obuće u koju često moraš puno da uložiš kako bi izgledao moderno i otmeno – prava frizura ne košta puno i ne oduzima ti puno vremena da do nje i stigneš.

Imajući to na umu, predstavljamo ti klasične muške frizure koje nikada ne izlaze iz mode (za razliku od nekih cipela).

Francuski krop

Ako bismo napravili poređenje sa klasikom u svetu odeće – onda je francuski krop ‘’bela majica’’. Ovo je stil koji odgovara većini oblika lica, ali je posebno idealan za muškarce koji imaju manje kose u prednjem delu glave. Pošto ovde pomeraš kosu malo napred, to će ti definitivno pomoći da se prikriju oni delovi gde ti je kosa proređena.

Stil koji ne zahteva održavanje, savršen za nekoga u teretani ili bazenu, jer možeš da ga nosiš bez bilo kakvog proizvoda za stilizovanje – samo pusti da kosa prirodno padne na svoje mesto. Ovo je jedna od onih muških frizura koje treba da budu prirodne. Sve što se od tebe očekuje jeste da podšišaš kosu na svake 3-4 nedelje.

Buzz cut

Ova vrsta klasične muške frizure spada u one koje odišu bezvremenskim stilom. Ali da bi to zaista izgledalo odlično na tvojoj glavi, morao bi da imaš sjajno oblikovanu glavu (na primer, poput Rajana Goslinga ili Kristijana Bejla).

Nazvana po zvuku koji ćeš čuti tokom šišanja, razumljivo je da se ova frizura postiže pomoću makaza – ali postoje manje ozbiljne alternative za one koji nemaju četvrtastu vilicu i savršeno proporcionalnu glavu. Ako si to vi, idi na oblik koji je blago četvrtast po celom delu (ošišan sa strane), sa malo većom dužinom na vrhu.

Zalizana frizura

Moderna zalizana frizura prvi put je pokazala svoj uticaj još dalekih 1920-ih. U to vreme, bilo je korisno imati frizuru koja se ne bi pokvarila kada nosiš šešir (statusni simbol i pokazatelj nečije klase početkom 20. veka). Od tada ova vrsta klasične muške frizure postala je klasik.

Za ovo je najbolje da imaš ravnu kosu. Što se tiče oblika lica koji odgovara ovom stilu, prilično je svestran – jer će omogućiti da crte lica (kao što su brada, brkovi) budu istaknutije, a frizura u suštini uokviruje lice. 

Za oblikovanje, možeš koristiti različite gelove ili kreme za oblikovanje kose.

Undercut

Undercut muška frizura podrazumeva da su zadnji deo glave i strane obrijani, dok se kosa na vrhu pomera desno, levo ili unazad. Lako i brzo se oblikuje uz pomoć gela ili kreme za stilizovanje kose.

Ova vrsta muške frizure je najpre bila u trendu među muškarcima iz radničke klase (koji nisu mogli da priušte veštije berbere) ranih 1900-ih. Međutim, danas je ovo jako popularna moderna frizura. Poznate ličnosti poput Dejvida Bekama i Meklmora učinile su ih još popularnijim. 

Samo mala napomena – ovo je sjajna frizura za tebe ako imaš lepo oblikovane uši, jer su one ovde otkrivene. 

Klasik kif

Tradicionalni quiff dodaje volumen muškoj kosi. Bočne strane su kraće, dok je kosa na vrhu začešljana napred – osim prednjeg dela koji češljaš. 

Sve je počelo od Elvisa i Rokabilija, a ovih dana ovoj frizuri počast odaju i drugi mladi muzičari i glumci. Ima tendenciju da bude popularna među mlađim muškarcima, jer ima mladalački touch na uglađenijim frizurama. Kuf nudi više uzbuđenja od obične frizure, što doprinosi njenoj popularnosti.

Share post