Cliche logo

Kaputi za zimu 2023/2024 – Sve što treba da znaš

Ako razmišljaš o tome da osvežiš svoj garderober za hladnije mesece, novi trendovi u svetu kaputa za sezonu 2023/2024 su prava inspiracija. Zimske temperature su konačno tu, novogodišnja atmosfera sve bliža i elegantan kaput je definitivno neophodan dodatak, evo šta treba da znaš o najnovijim trendovima.

Crni kaputi na kopčanje

Večni klasik, crni kaput na kopčanje dominira trendovima za jesen/zimu 2023/2024. Ovi kaputi su višenamenski, nude sofisticiran izgled koji lako prelazi iz dnevnog u večernji stil. Često su izrađeni od luksuznih materijala poput vune ili kašmira, osiguravajući toplotu i stil. Obrati pažnju na detalje poput struktuiranih ramena ili stegnutog struka da dodaš moderan tvist ovom klasičnom komadu.

Fokus na materijal

Ove sezone značajan je naglasak na visokokvalitetnim, održivim materijalima. Vuna, kašmir, pa čak i reciklirani materijali koriste se kako bi se ponudili luksuz i razvili ekološku svest. Dizajneri kombinuju tradicionalne materijale s inovativnim tehnologijama da bi dizajnirali kapute koji su ne samo stilski atraktivni već i dugotrajni i ekološki prihvatljivi.

Razne dužine

Kaputi različitih dužina su u trendu, prilagođavajući se različitim stilskim preferencijama i praktičnim potrebama. Od dugih, dramatičnih ogrtača koji pružaju dodatnu toplotu do kraćih, do sredine butine, koji su savršeni za blaže dane ili opušteniji izgled, postoji dužina za svaku priliku i klimu.

Elegantan dizajn

Elegancija je ključna u dizajnima kaputa za 2023/2024. Očekuj razne stilove, od jednostavnih, minimalističkih dizajna do složenijih, detaljnijih komada. To uključuje karakteristike poput jedinstvenih detalja na dugmićima, elegantnih revera, pa čak i eksperimentalnih oblika i silueta.

Boje

Dok su klasične boje poput crne, mornarske i kamel uvek u modi, u ovoj sezoni je trendi i igranje sa smelijim bojama. Jarke nijanse, neočekivane kombinacije boja i upadljivi paterni dodaju svež i živahan preokret tradicionalnim dizajnima kaputa, nudeći način da se istakneš tokom hladnijih meseci.

Brendovi

Najbolje i najkvalitetnije kapute kod nas naći ćeš u radnjama poput Max Mare ili Massimo Dutti-ja, međutim, kako su ovi brendovi skuplji, možeš se opredeliti i za Zarine ili H&M ali vodi računa da imaju makar 50 procenata vune. Sintetički materijali dosta brže propadaju a i ne greju dobro kao vuna.

Share post