Cliche logo

Kako ukrasiti novogodišnju jelku: 9 ludih ideja

Konačno je vreme za jelku! Ako se raduješ kao i mi, onda sigurno već planiraš da potrošiš malo bogatstvo na ukrase iako će jelka posle par nedelja biti vraćena na tavan, u podrum ili ispod kreveta. Predstavljamo ti totalno lude ideje za kićenje jelke koje smo pronašli listajući strane časopise za uređenje doma – nadamo se da ćeš neku od njih i isprobati.

Barbi

Zaboravi klasično crveno i zeleno, roze je najpopularnija boja za Novu godinu ove godine (u čast uspeha filma Barbi). Slobodno preteraj sa roze ukrasima: svetlim, tamnim i sjajnim – ovde ne važi ona izreka “manje je više”.

Barbi na steroidima

Ako si hard core Barbi fan ne ograničavaj se samo na roze ukrase! Ejmi Lavdanski, dizajnerka novogodišnjih jelki, potpuno se posvetila Barbi temi sa naletom sjaja, perja, mašni, traka i gotovo svake nijanse roze. Ovu jelku možeš ili da voliš ili da mrziš, mi je obožavamo, ali savetujemo da ovakve kreacije ipak ne stavljate u mali prostor.

Narukvica prijateljstva

Narukvice prijateljstva nisu samo za osnovnu školu, delom zahvaljujući Tejlor Svift i njenoj svetskoj turneji. Ovde, je zvezda ljubičaste jelke ogroman natpisu u stilu narukvica prijateljstva – u pitanju su okrugli komadi pene i velike plastične zvezde povezane kanapima. Za one malo kreativnije, ovo može biti idealan “uradi sam” projekat.

Krcko Oraščić

Odaberi neprolaznu temu Krcka Oraščića tako što ćeš veštačko drvo ispuniti velikim crvenim i zelenim ukrasima, bubnjevima i ogromnim lutkama. Detalje mozes naći na Instagram profilu @babamwreaths koja detaljno objašnjava kako izvesti ovaj poduhvatdodaj.

Jelka za pojesti

Ispuni svaku granu drveta slatkim poslasticama (ako želiš, izaberi lažne bombone, kako bi mogla da ih ponovo koristiš svake godine, a ako ne, posle srpske Nove, sa ukućanima pojedi jelku – bukvalno). Što više slatkiša koristiš, to će jelka biti zanimljivija.

Duga

Unesi trend usklađivanja boja u prazničnu sezonu tako što ćeš slojevito postavljati ukrase od baze pa nadalje u bojama duge.

Pom-pom jelka

Ovaj maštovit pristup ukrašavanju novogodišnje jelke velikim pom-pom loptama, koje možeš naći u svakoj pozamanteriji, vrlo lako možeš izvesti sama, čak iako nisi kraljica kreativnosti (kao autorka ovog teksta). Nabacaj pom-pom loptice raznih veličina i to je to! Imaš ludu novogodišnju jelku.

Za najkreativnije

Da bi stvorila ovaj eklektični stil potrebno ti je mnogo toga – drvene kućice (nakon što ih obojiš i ukrasiš, naravno), roze jelka i mini jelkice koje ćeš kačiti. Niko u našoj redakciji nije dovoljno ambiciozan za ovako nešto, ali smo oduševljene ovim stilom.

Za ljubitelje Partizana

Dodaj malo tvista klasičnim kombinacijama boja za jelku. Crno bele trake, beli, srebrni i crni ukrasi, uz malo zlatne, idealni su za minimaliste.

Share post