Cliche logo

Cliché modna škola: Kako stilizovati slip haljinu

Slip haljine su definitivno tu da ostanu – apsolutno ne izlaze iz mode i moguće ih je naći u svim bojama i svakom cenovnom rangu. Idealne su za večernje izlaske i proslave, naglašavaju figuru i ženstvenost, a mogu se nositi i leti i zimi. Međutim, lako je upasti u zamku stilizovanja i izgledati kao i sve ostale devojke koje su ove godine rešile da sebi nabave jednu slip haljinu. Zato pogledaj kako je članica naše redakcije, Teona Andrić (veliki ljubitelj i poznavalac mode) stilizovala svoju slip haljinu za nedavni Hello Party i naoružaj se aksesoarom potrebnim da poneseš ovu haljinu kao da si upravo stigla sa pariskih modnih pista.

Kosa

Uz ovu haljinu, opušteni talasi idealni su koje god dužine ti je kosa. Bob, lob, duga kosa, kakva god da ti je frizura, pokušaj da se odupreš želji da staviš kosu u punđu koja je apsolutno out ove sezone i pusti kosu da nehajno pada na tvoja ramena.

Nakit

Iako slip haljine imaju izražen dekolte, to ne znači da bi trebalo da staviš najupadljiviju ogrlicu koju imaš. Haljina je zvezda ovog looka, i ne treba sa nje skretati pažnju nepotrebno velikim nakitom. Tanka ogrlica ili narukvica više je nego dovoljna da upotpuni celokupan izgled. Teona je izabrala da ovome doda i sat koji se savršeno uklopio uz ovaj look.

Cipele

Kada su cipele u pitanju – luduj! Klasične crne salonke učiniće da izgledaš suviše ozbiljno, pa se poigraj sa izborom – vreme je da pustiš mašti na volju. Teona je uz slip haljinu obukla popularne Valentino platforme koje su izuzetno zahvalne za kombinovanje jer će platforma vizuelno izdužiti i stanjiti nogu.

Alternativna varijanta iz Zare: Možeš ih pronaći na ovom linku

Mala crna tašna

Naravno, ne može se bez telefona, ključeva i novca. Međutim, pošto već sa cipelama možeš ludovati, potrudi se da tašna bude svedena, a nema boljeg izbora od male, crne, klasične tašne.

Najlon čarape

Uz slip haljinu uvek izbegavaj najlon čarape u boji, a idealno je da ih uopšte ne nosiš jer se najlon čarape lepe za materijal slip haljine i čine da se ona podiže i lepi za noge. Ukoliko je napolju mraz i ovo jednostavno nije izvodljivo, izaberi one skroz providne i nanesi na njih lak za kosu kako bi sprečila lepljenje (isprobali smo i radi)!

Sako

I naravno, zimska varijanta ovog look-a zahteva i sako. Jednostavni oversize sako zajedno sa slip haljinom trend je koji je već neko vreme aktuelan, a deluje da neće skoro izaći iz mode.

I ne zaboravi – tvoj stav i samopouzdanje najjači su aksesoar. Ukoliko se ti osećaš udobno u onome što nosiš i srećna si u svojoj koži, tako ćete i drugi doživljavati.

Share post