Cliche logo

Kako izabrati vibrator?

Prošlo je vreme kada su vibratori bili tabu. Dakle, sada je samo pitanje kako izabrati pravi koji ćeš koristiti sama ili sa partnerom. Ako uđeš na sajt sex shopa, videćeš stotine (bez preterivanja) vrsta, modela, boja i veličina i ako nemaš nikakvu ideju o tome šta tražiš, verovatno ćeš brzo odustati. Zato ti predstavljamo ovaj vodič koji će te naučiti sve o vrstama vibratora i pomoći ti da izabereš pravi za sebe.

Kako izabrati najbolji vibrator?

Vibratori dolaze u raznim materijalima, oblicima, veličinama i jačinama. Dakle, kako izabrati pravi? Svaki je drugačiji i isplati se potražiti različite opcije.

Ako nisi sigurna šta ti prija, prvi korak jeste da to otkriješ tako što ćeš se sama, bez igračke dodirivati i videti šta je ono što tebi najviše godi. Kada to utvrdiš, razmotri sledeće:

  • Da li doživljavaš orgazam stimulisanjem klitorisa? Odaberi spoljašnju igračku poput metka ili magic wand-a.
  • Ako te penetracija dovodi do vrhunca, izaberi igračku dizajniranu za unutrašnju upotrebu kao što je klasični vibrator ili vibrator za G-tačku.
  • Da li uživaš u penetraciji ali i klitoralnoj stimulaciji? Onda izaberi Zeca koji je dizajniran da istovremeno stimuliše oba osetljiva mesta.
  • Ako tražiš seksualne igračke za upotrebu sa partnerom, vibrirajući prstenovi za penis su odličan početak. Dizajnirani da se nose tokom seksa, a pružaju stimulaciju klitorisa za maksimalnu snagu orgazma.

Idealan materijal za vibrator

Bez obzira na to koji vibrator izabereš, tvoja nova seksualna igračka će dodirivati prilično osetljivu kožu i genitalije. Zato je izuzetno važno da odabereš vibrator napravljen od materijala koji je bezbedan za telo.

Nikada nemoj koristiti vibratore koji liče na žele. Budući da je materijal želea porozan, može zadržavati bakterije što ga čini nesigurnim za upotrebu. Takođe bi trebala izbegavati gumu, jeftinu plastiku ili bilo koji materijal koji sadrži ftalate (vrstu omekšivača plastike).

Najsigurniji materijal za vibrator je silikon. Nije porozan, lako se čisti, mekan je i siguran. Jedina stvar koju treba znati o silikonskim vibratorima je da moraš koristiti lubrikante na bazi vode s njima. Silikonski lubrikanti će narušiti silikonsku površinu tvoje seksualne igračke. Silikonski vibrator su generalno skuplji, pa ako želiš alternativu, plastika ABS je takođe sigurna jer nije porozna. Međutim, nije toliko mekana, pa budi pažljiva da ne budeš previše agresivna s njom.

Vrste vibratora

Metak iliti Bullet vibrator

Ako ti najviše odgovara stimulacija klitorisa – kao što je to slučaj kod većine žena – onda počni sa vibratorom u obliku metka. Oni dolaze u raznim oblicima i veličinama, od diskretnih metaka koji imitiraju dodir vrha prsta i odlični su za početnice, do široko baziranih magičnih štapića koji su obično snažniji i imaju bateriju koja traje duže.

bullet metak vibrator

Vibrator za G tačku

Neke žene preferiraju osećaj penetracije, a vibratori za G-tačku su posebno dizajnirani da stimulišu tvoju unutrašnju tačku zadovoljstva, a kod nekih žena, ta stimulacija može povećati intenzitet orgazama. Klasični vibrator za G-tačku dolazi sa zakrivljenim vrhom kako bi ciljao G-tačku – naziv dat erogenoj zoni koja se nalazi oko 5-8cm uz unutrašnji zid vagine.

g spot vibrator

Vibrator Zeka

Svi se sećamo epizode Seksa i grada kada Šarlot kupi svog prvog Zeku i ne izađe iz kuće nedelju dana. I dan danas, Zeka je neprikosnoven vibrator jer ima dve funkcije – stimuliše i spolja ali i iznutra, tako da je idealan za one koji uživaju u vaginalnoj penetraciji, ali i dalje zahtevaju stimulaciju klitorisa kako bi doživele orgazam.

zeka rabbit vibrator

Vibrator za parove

Seksualne igračke nisu samo za solo igranje! Vibrator za parove može biti veoma zabavna i orgazmična igra. Vibratori za parove dolaze u vaginalnim, klitoralnim ili kombinovanim dizajnima. Neki su diskretni, dok su drugi daljinski ili aplikacijski kontrolisani, na kratkoj ili dugoj udaljenosti – što je savršena opcija za ljude u vezama na daljinu.

vibrator za parove

Kako da čistiš svoj vibrator

Praktikovanje sigurnog seksa je važno čak i kada si sama sama. Tvoje igračke moraju biti čiste kako bi se sačuvala od infekcija.

  • Uvek čisti svoje igračke pre i posle upotrebe.
  • Operi ih specijalnim sredstvom za čišćenje koje možeš kupiti u sex shopu, toplom vodom i vlažnom krpom, pazeći da ne dođe do prodiranja tečnosti u deo sa baterijama.
  • Uveri se da je tvoja igračka potpuno suva pre nego što je spakuješ u kutiju.
    Ako više nemaš kutiju, uloži u satensku torbicu ili je čuvaj u zatvorenoj fioci, daleko od izvora toplote.

Share post