Cliche logo

Kako do lepšeg lica uz Face Yogu

Svi znamo da je joga viševekovna disciplina koju praktikuju milioni ljudi širom sveta. Do sada ste sigurno već čuli za Face Yogu ali vam možda nije baš najjasnije šta je to i čemu služi. Ovde smo da vam objasnimo kako da iskoristite prednosti Yoge i da podmladite kožu lica. Uz ove jednostavne vežbe, ublažićete bore a licu ćete vratiti sjaj i zategnutost. Hajde da vidimo o čemu se radi.

Sigurno ste primetili da kada redovno vežbate, mišići su vam zategnuti a koža lepša i sjajna. Isti princip se primenjuje i na mišiće lica. Face Yoga aktivira mišiće lica i podstiče cirkulaciju krvi pa je samim tim koža sposobnija da brže apsorbuje hranljive materije. Kao rezultat ovih vežbi, vaše lice će proizvoditi više kolagena i elastina, pa će koža biti čvrsta i zategnuta.

Koliko često treba da radite ove vežbe?

Preporuka je da se ove vežbe rade svaki dan po nekih 15 ili 20 minuta. Naravno da se ne morate striktno pridržavati ovoga, možete da preskočite neki dan. Vodite računa samo da to preskakanje nije često, zato što se mišići lica ponašaju isto kao i ostali mišići u ljudskom telu, a sami znate da uz redovnu vežbu lakše oblikujete mišiće i postižete željeni izgled.

Prvi rezultati će biti vidljivi već posle tri nedelje a nakon mesec dana, lice će biti vidno zategnutije a koža sjajnija i podmlađena.

Vrste vežbi

Vežbe se razlikuju u skladu sa tim koju regiju lica ciljate i šta želite da postignete. Postoje vežbe koje su za zatezanje lica, za predeo oko očiju, za predeo oko usana, za jagodice, za mršavljenje, za ponije usne.

Pokazaćemo vam primer vežbi za jagodice

Stanite ispred ogledala kako bi ste videli šta radite i kako bi vam bilo lakše. Postavite desnu ruku na levi obraz i lagano vucite kožu na gore. Ovaj postupak ponovite pet puta pa isto to uradite i sa levom rukom na desnoj strani lica. Zatim, masirajte desnu stranu lica kružnim pokretima. Ponovite ovo deset puta pa pređite na levu stranu lica. Ove vežbe će vam pomoći da podignete jagodice i da poboljšate cirkulaciju i protok kiseonika.

Kao što već znate, Yoga lica je namenjena da vam poboljša izgled kože i izgled celokupnog lica. Može da se desi da se jave nežne borice usled izvođenja ovih vežbi poput mimičkih bora. Kako bi ste ovo izbegli nemojte praviti prečesto iste pokrete i biti grubi sa kožom lica.

Share post