Cliche logo

Kako do brow lift efekta uz pomoć šminke

Obrve donose ravnotežu i proporciju licu i očima, a mogu i da poboljšaju čitav izgled ako obavite prave korake. Ali pronalaženje savršenog načina da poboljšamo naše obrve ponekad može izgledati kao nemoguća misija. Od depilacije voskom, čupanja i svega između, naše obrve su najvažnija karakteristika o kojoj treba da se brinemo na našem licu.

Ne samo da je važno znati pravi oblik obrva za vas, već je podjednako lepo imati to prirodno podizanje obrva kako bi izgledale bez napora uglađene i lepe. Toliko toga ima o tome kako da podignete obrve šminkom, da ne znate odakle da počnete. Naši stručnjaci će vam pokazati kako da koristite šminku da bi vaše obrve dobile brow lift efekat.

Mapirajte svoje obrve

Pre nego što uzmete u ruke olovku, najbolje je da razumete gde tačno vaše obrve treba da počnu, da se izvijaju i završavaju. Profesionalci koriste tehniku koja se zove Mapiranje obrva. Da biste pronašli gde bi obrva trebalo da počne, pratite pravu liniju od ivice nosa. Olovkom napravite malu oznaku. Zatim zamislite dijagonalnu liniju sa spoljne strane nosa preko sredine oka. Pozdravite svoj luk tako što ćete tamo napraviti još jednu oznaku. Na kraju, pronađite gde bi obrva trebalo da se završi tako što ćete pratiti dijagonalnu liniju od spoljne strane nosa do spoljašnjeg ugla oka.

Suptilno ispunite luk

Dodavanje trenutnog i prirodnog podizanja lako je izvodljivo mekim popunjavanjem vašeg luka, dajući mu više definicije ili jednostavno podizanjem luka malo više od mesta gde prirodno leži.

Dodajte volumen i teksturu

Ako želite da napravite obrve najverodostojnijeg izgleda, savet je da kombinujete pudere i olovke. Počnite sa fino mlevenim puderom za obrve u nijansi koja je svetlija od vaših dlačica na obrvama. Zatim koristite čvrstu olovku za mikro-podstavu da napravite nekoliko poteza poput kose na područjima koja nemaju prirodnu kosu ili dubinu boje. Važno je malo razmaknuti poteze tako da možete da vidite komadiće mesa ili sloj praha između svakog poteza.

Oblikujte kosu nagore

Neki ljudi misle da mogu postići podignut izgled sa super zakrivljenim obrvama, ali to je mit.I dalje možete imati podignut izgled obrva čak i ako više volite linearni oblik. Trik za ovo je stilizovanje dlačica u pravcu prema gore. Da biste to uradili, trebaće vam jak i fleksibilan prozirni gel za obrve.

Probajte vosak za toniranje obrva

Pokušajte sa obojenim voskom za obrve kako bi trenutno podigli obrve. Lako ga utrljate u obrve pokretom nagore, a on ih drži na mestu. Ovo će vam takođe dati iluziju podignutih obrva bez luka, posebno za grube dlake koje prirodno ne vole da se češljaju. Osim toga, imaju čistu završnu obradu bez da obrve budu previše tamne.

Uokvirite obrve sa korektorom

Jedan od najbržih načina za trenutno podizanje obrva je da ih uokvirite korektorom. Koristite korektor da ocrtate oko obrva i pomešajte ga sa četkom za puder ili sunđerom za šminkanje. Ovo naglašava sva prava mesta dok pomaže u održavanju oblika.

Share post