Cliche logo

Kako da zadržite preplanuli izgled nakon odmora

Već smo pisali o tome kako da postignemo bronzani ten na odmoru. Ako ste još pred odmorom i niste pročitali ovaj članak, obavezno pročitajte temu, jer garantujemo da će vam ten, uz naše savete biti savršen.

Ovaj članak će se fokusirati na to kako zadržati ten nakon odmora.

Održivost preplanulosti, kao što već znamo, zavisi naravno od procesa proizvodnje melanina u koži, odnosno boje koja određuje brzinu tamnjenja i boju naše kože. Šta treba da uradite da bi vas zlatni ton kože duže pratio?

Ako brinete o svojoj koži kako treba, dugo ćete uživati u preplanulosti, a kako ćete produžiti ten zavisi samo od vas, jer postoji zaista mnogo metoda, načina i trikova.  Dugotrajan i lep ten prvenstveno zavisi od pravilne pripreme kože pre sunčanja, tokom sunčanja i kompletne nege posle sunčanja.

Kako pravilno da se brinete o svojoj koži pre sunčanja?

Piling pre sunčanja!

Ovo je jedan od načina da svoj ten učinite trajnim i lepim. Pre svega, morate početi sa pilingom, koji će oguliti mrtvu kožu, a zahvaljujući tome ćete se osloboditi nejednakosti, zbog čega će vaša koža ravnomernije posmeđiti.

Ne zaboravite kreme sa zaštitnim faktorom

Pravilna nega tokom sunčanja će zadržati vaš prirodan i lep ten duže. Ne radi se samo o pitanju zaštite od opekotina, već i o hidrataciji, jer sunce i vetar isušuju kožu. 

Kako produžiti ten?

Iznad svega – HIDRATACIJA

Kada se vratite sa odmora, nastavite da dajete svojoj koži intenzivno vlaženje i regeneraciju. Tan se svakako ne lepi za suvu kožu, pa zapamtite da što je koža više nauljena i hidratizovana, manje se ljušti i manje gubi braon boju. Nemojte žaliti zbog hidratantnih losiona koje želi preplanula i suva koža.

Piling nakon sunčanja!

Mit je da ćemo tokom pilinga ukloniti preplanulost, a čak i suprotno, ovaj korak će vam pomoći da ga zadržite duže, a onda će telo biti podložnije kozmetici za negu. Ako koristite hidratantni losion nakon pilinga, moći ćete brže da uhvatite više zraka i vaša koža će izgledati sjajnije. Zapamtite, međutim, da upotreba pilinga nakon posete solarijumu može da izbriše preplanulost!

Odustanite od toplih kupki!

Vruće kupke jako isušuju kožu. Savetujemo vam da izaberete hladnije tuševe i da izaberete ulja i gelove za umivanje, koji snažno hidriraju i blago podmazuju kožu. Nakon kupanja, odmah navlažite kožu balzamom!

Share post