Cliche logo

Kako da se pripremite za dolazak bebe

Trudnoća je jedan od najlepših perioda u životu svake majke i oca. Saznanje da nosite u sebi novi život ne može da se opiše i ceo taj period je ispunjen posebnim trenutcima. Buduće mame ponekad imaju poteškoće da se organizuju i naviknu na promene koje ih čekaju, pa često dolazi do stresnih situacija. Ovde smo da vam pomognemo i pokažemo na koji način da se pripremite na dolazak novog člana porodice, kako bi period iščekivanja prošao u najboljem redu i kako bi ste uživali u svakom momentu dok beba ne stigne.

Kako se vreme porođaja približava, potrebno je da pripremite vaš dom za bebin dolazak. Vrlo je važno da prostoriju u kojoj će beba boraviti držite čistom i urednom. Bebe su podložne različitim infekcijama u prvim danima pa sve dok se ne formira imunitet. Postarajte se da je sve očišćeno par dana pre porođaja kako ne bi ste razmišljali o tome.

Pripremite pravi krevetac za bebu sa udobnim dušekom i čistom posteljinom. Isto tako, postarajte se da krevetac bude u delu kuce koji je miran, gde će beba imati potreban mir.

Postarajte se da imate dovoljno odeće za bebe. Mame već uglavnom počnu da dobijuju različite stvari za bebe kako se porođaj približava, ali dodatno proverite i tu stavku. Bebinu odeću obavezno operite blagim praškom kako ne bi došlo do iritacije bebine kože. Šta vam je potrebno od odeće? – portikle, benkice, kapice, čarapice, bodići.

Pored odeće, biće vam potrebna i bebi oprema poput pelena, šlašica, cucli i ostalog. Flašice  icicle, kao i igračkice, operite pre upotrebe.

Šta je potrebno da ponesete u bolnicu?

  • Stvari za porođajnu salu poput toalet papira, spavaćice, sapuna, peškira, papuča
  • Stvari za boravak u bolnici poput bade mantila, pribora za higijenu, ulažaka, Kreme za bebe, pelene za jednokratnu upotrebu
  • Dokumentacija(knjižica i lična karta), krvna grupa, analiza krvi
  • Stvari za izlazak iz bolnice poput odelca, benkice, pelena, nosiljke za bebe, auto sedište

Ovo bi trebalo da vam malo olakša i da okvirno znate šta je to što bi ste trebali da pripremite kako bi iščekivanje porođaja prošlo u najboljem redu. Pokušajte da ovaj period života prođe sa što manje stresa i iskoristite svaki momenat da uživate.

Share post