Cliche logo

Kako da renovirate stan u boho stilu

Boho stil uključuje sjajnu mešavinu boja, uzoraka i tekstura. Opuštena, globalno inspirisana estetika menja tradicionalna pravila dizajna da bi stvorila slojevit, personalizovan izgled. Prihvatite opuštene vibracije ovog stila uz ove boemske ideje za ukrašavanje.

Mešajte uzorke i boje

Postoji sigurna formula za mešanje i usklađivanje jastuka za bacanje kao profesionalac; ali, kada je u pitanju stvaranje prostora u boho stilu, sva pravila ne važe. Svetle boje i mnoštvo dezena kao što je cveće i heklano pomešani sa prirodnim printovima i geometrijskim šarama su obeležje boho stila. Ako svetle boje nisu za vas, prihvatite prigušenu mešavinu nijansi poput maslinasto zelene, konjaka, senf žute i zarđale narandže.

Koristite prirodne i rustične komade

Hipi uticaj 1960-ih i 70-ih na boho dizajn uveo je infuziju dodataka koji koriste prirodne ili sirove materijale kao što su konoplja, sisal, drvo i ratan. Zamislite tkani zidni dekor, vešalice za biljke makrame, prostirku od sisala ili kožnu stolicu.

Naglasak na kulturi

Boemski stilovi imaju značajne veze sa globalnim i kulturnim aspektima, tako da je važno da znate tačno šta predstavljate kada ukrašavate svoj prostor. Prisutni su obeležja boho stila, sa posebnom afričkom kulturom koja služi kao centar svega.

Dodajte globalne akcente

S obzirom da boho kultura ima istoriju proslavljanja lutajućih umetnika, kućni dodaci koji imaju globalni osećaj su važni u prostoru boemskog stila. Opet, ovde je važno voditi računa o kulturnom značaju svakog dela.

Samo opušteno

Veoma je važno imati na umu da kada je u pitanju ovaj stil treba da bude opušten. Prostorije u boho stilu nisu utegnute. Razmislite o podnim jastucima i gomilama jastuka ili udobnom tepihu i prostorima koji podstiču razgovor, čitanje i slušanje muzike ili igranje igrica umesto gledanja televizije ili organizovanja formalnih večera.

Različiti stilovi

Sobe u boho stilu kreativno koriste zanimljive i jedinstvene komade. Ali umesto da se drži samo jednog određenog stila, ovaj koncept se više fokusira na moderne dodatke iz srednjeg veka, kao i na bilo šta što podseća na hipi kulturu slobodnog duha 1960-ih i 70-ih. Na primer, radni sto sa ukosnicama iz sredine veka pomešan sa tepihom sa geometrijskim printom i elegantnom belom polici za knjige sa mnoštvom biljaka će postići besprekoran izgled.

Probajte neutralne sa Boho stilom

Neutralne boje služe kao osnova za mnoge različite stilove, a boho nije izuzetak. Ako ne volite da budete šareni ili previše eklektični, onda se više usredsredite na rad sa svojom neutralnom šemom boja i dodavanje nekih boho akcenta tu i tamo.

Biljke

Ako želite stan u boemskom stilu, nikada ne možete imati previše biljaka. Oni služe kao savršen izbor funkcionalnog dekora i daju život svakoj prostoriji u vašem domu. Viseće makrame na zidu i pletene korpe samo doprinose boho atmosferi.

Zanimljivo ukrasite zid Zanimljivi zidovi zaista mogu podići sobu ukrašenu bohoom na viši nivo. Ključno je raditi ne samo sa fotografijama ili umetničkim otiscima, već i sa objektima.

Share post