Cliche logo

Kako da prekriješ tamne podočnjake u 3 efikasna koraka

Podočnjaci…oni su deo svačijeg života. Neizbežni su, a neke žene ih imaju čak i ako imaju dovoljno sna. Jedan od najtraženijih pojmova na google-u je definitivno ‘’kako sakriti tamne podočnjake’’ i ta činjenica nas uopšte ne čudi.

Bilo da imaš povremene tamne podočnjake ili su oni tvoja svakodnevna pojava – važno je naučiti kako da ih efikasno prikriješ. 

Istraživali smo šta kažu stručnjaci za šminkanje kako da uz pomoć šminke napraviš magiju i sakriješ tamne podočnjake.

Uopšteno govoreći, postoje 3 koraka koje treba slediti kada želiš da sakriješ podočnjake:

  1. Nanesi tečni puder na celo lice, uključujući i deo oko očiju. Ovo će ti dati primarni sloj kamuflaže, tako da možeš koristiti manje korektora u narednom koraku.
  2. Zatim nanesi korektor sa nijansama boje breskve ili crvene boje – kako bi efikasno prekrila tamnu nijansu podočnjaka.
  3. Dodaj još jedan sloj pudera u prahu da setuješ korektor i izblendaj ga tako da odgovara tonu tvoje kože.

A sada malo detaljnije uputstvo za prekrivanje podočnjaka:

Prvo očisti lice i dobro hidriraj kožu adekvatnim preparatom. Ovo ti daje odličnu osnovu za kasnije nanošenja šminke.

Nanesi tečnu podlogu za lice u svojoj nijansi i prema svom tipu kože. Ovo će ti pružiti prvi sloj pokrivanja tamnih podočnjaka i moći ćeš da koristiš manje korektora! 

Koristeći četku za nanošenje tečne podloge, nanesi i korektor na tamne podočnjake kratkim pokretima i blago tapkajući. Dalje izblendaj ivice koristeći adekvatnu četku.

Uz pomoć adekvatnog sunđerčića za šminkanje treba da ‘’pritisneš’’ puder u prahu preko korektora. Ovo će pomoći da ti korektor traje čitav dan!

Na kraju, naprskaj na celo lice sprej za hidrataciju (koji će fiksirati šminku) i nastavi sa ostatkom šminke.

Share post