Cliche logo

Kako da odaberete naočare za sunce

Bez obzira na to koje je godišnje doba, naočare za sunce su uvek potrebne. Sami znate da je nekada izazovno pronaći pravi oblik okvira naočara, koji će odgovarati vašem obliku lica. Tu smo da vam pomognemo i objasnimo kako da odaberete naočare za sunce koje su savršene za vas.

Ovalno lice

Ukoliko vam je brada zaobljena i imate izražene jegodice, onda imate ovalno lice. Dužina lica vam je veća od širine i verovatno imate široko čelo a usku vilicu. Pilotske ili avijatičarske naočare, mačkaste naočare i zanimljivi oblici deluju sjajno na osobama koje imaju ovakav oblik lica. Pokušajte da izbegavate da nosite velike naočare zato što će vam sakriti obrve i izgledaće preveliko.

Kako da odaberete naočare za sunce

Srcast oblik lica

Oblik vašeg lica podseća na srce. Brada je najuži deo lica a čelo je široko. Širina lica je veća od dužine i imate izražene jagodice. Pošto verovatno imate izraženo čelo, nemojte da nosite naočare koje mogu da vizuelno povećaju vaše lice. Odaberite male okvire. Okrugle naočare i pilotske tj. avijatičarske naočare su prvi izbor za vas.

Okruglo lice

Širina i dužina vašeg lica je simetrična. Imate malu zaobljenu bradu. Za ovakav oblik lica, preporučuje se okvir koji će izdužiti lice. Velike naočare za sunce su pravi izbor za vas. Birajte tamnije boje stakala ili ekperimentišite sa okvirom i bojama rama.

Kako da odaberete naočare za sunce

Kockasto lice

Ako imate lice kvadratnog oblika, širina i dužina lica su dosta slične. Za ovakav oblik lica, najbolji izbor su, takođe, velike naočare. Zbog vaših crta lica, velike naočare će izgledati prelepo. Odaberite okrugli, ovalni oblik koji će dodatno da istakne konture vašeg lica.

Koji su tipovi okvira koji su najpopularniji?

  • Pilotski okvir – Ovo je najatraktivniji okvir naočara. One se dobro slažu sa svim odevnim kombinacijama. Izgledaju šik i slažu se sa skoro svim oblicima lica
  • Mačkasti okvir – One izgledaju neobično, zabavno i elegantno. Takođe pristaju skoro svim oblicima lica. Najbolje se slažu sa ovalnim oblikom lica
  • Okrugli okvir – Sa njima je nemoguće napraviti grešku. Ove naočare se lako kombinuju sa svim odevnim kombinacijama i najbolje pristaju osobama sa srcastim oblikom lica.
  • Kockasti okvir – Ovaj oblik nabolje pristaje osebama sa ovalnim oblikom lica. One su jedan od must have dodataka koje uvek treba da imate kod sebe.
Kako da odaberete naočare za sunce

Naočare za sunce nisu samo lepe za nošenje, već takođe pomažu u zaštiti naših očiju. Bilo koji oblik lica da imate znajte da postoji par naočara koje su stvorene za vas. Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo sa dilemom kako da odaberete naočare za sunce i koje su prave za vaš oblik lica.

Share post