Cliche logo

Kako da našminkate braon oči?

Smatra se da najveći broj populacije ima braon oči. Osobe koje imaju braon oči znaju i same da postoji veliki broj varijacija u boji od praktično crnih očiju pa sve do svetlo braon boje očiju. Svakako su oči jedna od prvih stvari koje ljud primate na nečijem licu. Pokazaćemo vam kako da našminkate braon oči i istaknete ono što je najlepše na vašem licu. Ne kaže se džabe da su “oči ogledalo duše”.

Braon boja očiju je veoma zahvalna za šminkanje, zato što se, skoro sve boje slažu sa braon bojom očiju. Pa, samim tim, imate i mnogo veći izbor. Počnite sa tim što ćete izabrati savršenu senku za vase lice.

pastelne boje

Pastelne boje

Ukoliko ciljate “nude look” ili prirodnu šminku, birajte neutralne i prirodne boje. Za postizanje ovakvog izgleda najbolji izbor su smeđa, boja kože, nežno roza i blago braon boja. Možete da istaknete oči i tankom linijom krejona ili bele olovne na donjem delu kapka. Boja krejona koja se najbolje slaže sa braon očima je braon ili crna. Ukoliko želite večernju varijantu, možete da kombinujete zelenu ili plavu boju krejona.

Smokey eyes

Ovaj način šminkanja ne izlazi iz mode. Koristite ga za noćnu varijantu kako ne bi ste delovali napadno preko dana. Nanesite braon senku preko celog kapka. Na spoljne delove očiju stavite malo crne ili tamno braon senke. Na unutrašnje delove kapka stavite senku boje kože. Odmah ispod luka obrva stavite malo svetle senke kako bi ste napravili pravi kontast.

Kako da našminkate braon oči

Plava senka i ljubičasta senka

Ukoliko želite da budete u centru pažnje i da vase oči privlače poglede, plava ili ljubičasta senka je pravi izbor za vas. Pored plave senke, koristite i ajlajner ili olovku u istoj ili tamnijoj nijansi. U ovom letnjem periodu, možete da koristite i masne senke kao i sedefaste nijanse.

Zelena senka

Zavisno od toga koje su nijanse boje vaših očiju, možete da isprobate senke zelene boje. Uz braon oči se odlično slažu sve nijanse zelene boje, od drečavih i svetlih pa sve do maslinaste i tamno zelene nijanse.

Kako da našminkate braon oči

Koji je najbolji način da našminkate braon oči i da ih istaknete?

Uvek, ali uvek birajte nijansu senke koja se slaže sa vašim tenom i bojom kose. Ako je vaš ten svetao, bolje će vam stajati svelije senke. Obrnuto, ako imate tamniji ten, možete da kombinujete tamnije nijanse. Ukoliko imate svetlu kosu, koristite roze i ljubičaste nijanse. Ukoliko imate tamniju kosu, eksperimentišite sa tamnijim nijansama.

Share post