Cliche logo

Izaberi venčanicu prema horoskopskom znaku

Nema lepšeg dana od venčanja, ali sve ono što njemu prethodi – organizacija, pozivnice, muzika, torta, pa i biranje venčanice, predstavlja ogroman stres za mladence, a naročito za mladu. 

Odakle početi kada biraš venčanicu – boja, stil, dužina, materijal, imati ili nemati veo, šlep, uska ili široka… Ne brini, stiže pomoć! Sastavili smo listu koja ti može pomoći – odaberi venčanicu koja odgovara tvom horoskopskom znaku. 

Venčanica za ženu Ovna

Ovan 20. mart – 19. april 

Žena ovan je puna energije, impulsivna i prirodni vođa. Ne plaši se da isprobava nove stvari. Strastvena je, intuitivna i fokusira se na uživanje u trenutku više nego što planira unapred. 

Žena ovan nije za pufnaste krinoline, već za jednostavnost koja obara s nogu. Ovnom upravlja Mars, koji ženi Ovnu donosi vatru i hrabrost, tako da je za nju idealna jednostavna, ali hot pripijena haljina uz dodatak jakog nakita koji će upotpuniti look.

Venčanica za ženu Bika

Bik 20. april –  20. maj

Žena bik je senzualna, obzirna i blaga. Ona odluke donosi polako i pribrano, nikada u žurbi. Njoj će biti potrebno vreme da pronađe pravu haljinu za najvažniji dan svog života, a najvažnije joj je da se u njoj oseća i izgleda dobro, kao i da za nju bude specijalna. 

Kako bi se žena Bik osećala dobro u venčanici, ona mora da bude savršenog kroja, materijala i visokog standarda. Bikom vlada Venera, koja čini da ovaj znak voli lepotu i romansu, tako da je za ženu Bika idealna romantična, elegantna haljina, više tradicionalna nego moderna. Kao modni dodatak odlično bi došao uočljiv ukras oko vrata, jer je vrat jedna on najjačih zona Bikova.

Venčanica za ženu Blizanca

Blizanac 21. maj – 20. jun

Blizanci su brzi, duhoviti i nestrpljivi. Uzbuđuju ih nove ideje i novi koncepti. Blizanac uvek ima minimum 3 opcije za sve što planira, što znači da će i prilikom kupovine venčanice verovatno doći do višestruke kupovine i finalne odluke u poslednji čas.

Za Blizanca, idealna haljina je duga haljina sa velikim šlepom i golim leđima, u stilu starog Holivuda. Jaka narukvica upotpuniće ovaj look, a sa ovako dramatičnim look-om, žena Blizanac biće sigurna da će se o ovoj haljini dugo pričati.

Venčanica za ženu Raka

Rak 21. jun – 21. jul

Rakovi su osetljivi, lojalni i brižni. Ženama u ovom znaku bitna je porodica, sigurnost i udobnost. Jako su intuitive i nežne, često se vode emocijama i predosećajima, što znači da će Rakovi pre birati venčanicu unutrašnjim osećajem – kad vidi onu pravu venčanicu, žena Rak će to odmah i znati.

Za romantičnog i emotivnog Raka, haljina sa biserima i mnoštvom ukrasa je pravi izbor, a od nakita, najbolje će se uklopiti starinska ogrlica pozajmljena od mame ili bake, jer je Raku jako bitna porodica.

Venčanica za ženu Lava

Lav 22. jul – 22. avgust

Lavovi su razigrani, ekspresivni i puni samopouzdanja i vole da budu u centru pažnje. Za njih ne važi više je manje, već više je više! Lavovi doživljavaju život kao pozornicu, a sebe kao glavne glumce, zato će i haljina koju izaberu za venčanje biti smela.

Lavica je kraljica u svakom smislu, pa će i njena venčanica biti takva – dramatična, duga i raskošna. Pošto je haljina apsolutno u prvom planu, nije na odmet izbeći nakit ili samo staviti diskretne minđuše, kako ceo stajling ipak ne bi bio previše upadljiv.

Venčanica za ženu Devicu

Devica 23. avgust – 22. septembar 

Device su prefinjene, izrazito osetljive i temeljne u svemu što rade. Apsolutno sve planiraju mnogo unapred i veliki su detaljisti. Vole da brinu i ugađaju sebi, ali bitno im je i kako se predstavljaju svetu. Zato puno polažu na kvalitet i eleganciju, ne samo u slučaju venčanja, već i generalno u životu.

Devica će za svoje venčanje izabrati kvalitetnu i elegantnu haljinu sa malo detalja, ravnog i jednostavnog kroja, koja naglašava perfekcionizam device. 

Venčanica za ženu Vagu

Vaga 23. septembar – 22. oktobar

Vage su večiti romantici, pa tako teže braku ili makar nekoj vrsti zajednice. Međutim, Vage su povodiljive, teško donose odluke i lako potpadaju pod tuđi uticaj, tako da im je osim dobre haljine potreban i dobar prijatelj koji će se uveriti da će Vaga izabrati haljinu koja se zaista njoj sviđa.

Vaga ceni lepe stvari, naročito lep dizajn. Venčanica za vagu mora biti izuzetne lepote, a da još više naglasi ženstvenost, Vaga može izabrati haljinu sa jako tankim bretelama ili čak se odlučiti za haljinu bez njih.

Venčanica za ženu Škorpiju

Škorpija 23. oktobar – 21. novembar 

Često pogrešno shvaćene, Škorpije su prirodno privlačne, intuitivne i prilično impulsivne. Donose odluke nezavisno od drugih ljudi, a svašta u životu im dolazi potpuno nenadano. Zato često njihov život deluje nepredvidljiv i uzbudljiv, pa kada je u pitanju venčanica, kod Škorpije očekujte neočekivano. 

Škorpija, dramatična kakva jeste, želi i dramatični look za venčanje. Za fatalnu Škorpiju najbolja je pripijena venčanica sa puno detalja u kombinaciji sa velom ili ukrasom za kosu i crvenim ružem, za one najhrabrije škorpije.

Venčanica za ženu Strelca

Strelac 22. novembar – 20. decembar 

Strelac je slobodouman, veseo i pun života. Strelčevi vole da šire svoje horizonte i ekstremno su nezavisni, uvek se oslanjaju samo na sebe. Spremni su na avanturu i eksperimentisanje, pa se tako može desiti da se Strelčevi opredele za iznenadno venčanje na plaži. 

Uvek u potrazi za avanturom i rizikom, ženi Strelcu neće biti problem da proba nešto ludo i novo. Ženama Strelčevima koje su nešto tradicionalnije, najbolje će stajati sirena model jer je dovoljno interesantna za njihov živahan karakter, a za one koje su izuzetno smele, savetujemo kratku venčanicu sa šlepom koja će dati onaj wow efekat koji Strelac želi da postigne.

Venčanica za ženu Jarca

Jarac 21. decembar – 19. januar

Jarčevi shvataju život izuzetno ozbiljno. Često glavni organizator u svom društvu, Jarac često ima Pinterest stranicu za svaki životni događaj, tako da većina žena Jarčeva već unapred ima ideju kakva bi njihova savršena venčanica mogla da bude. Jarčevi takođe vole kvalitet i skupe stvari, tako da će haljina verovatno biti od najkvalitetnijeg i najdugotrajnijeg materijala.

Ženi Jarcu najviše odgovara klasična i donekle konzervativna venčanica, sa jasnim linijama i čiste strukture. Jarčevi su nešto kao direktori zodijaka, stoga neguju taj strogi look. Savet za ženu Jarca je da svojoj jasnoj i klasičnoj haljini ipak pridoda nešto izrazitiji gornji deo kako bi pobegla od previše strogog looka.

Venčanica za ženu Vodoliju

20. januar – 17 februar

Vodolije su spontane, duhovite, nepredvidljive, slobodnog duha – što je ljudsko, nije im strano. Za njih je najvažnije da se osećaju dobro u svojoj koži, tako da će često raditi suprotno od onoga što društvo od njih očekuje. Često žene Vodolije za svoj look za venčanje biraju jedinstvene i pomalo šokantne venčanice.

Vodolijama vlada Uran, koji Vodoliju gura u kreativnu pobunu. Zato se žena Vodolijama savetuje da za svoje venčanje ne beže od sebe, već da umesto toga puste mašti na volju i izaberu venčanicu baš kakovu one žele. Često Vodolije eksprimentišu sa bojama, ali nekada i sa siluetama. 

Venčanica za ženu Ribu

Riba 18 februar–19 mart

Ribe su veliki sanjari, umetnici, duboko intuitivne i hiper senzibilne. Svoju energiju čuvaju tako što im je potreban samo njihov prostor. Zato će Riba često ići u kupovinu venčanice potpuno sama.

Da bi žena Riba pokazala svoj pravi karakter, venčanica mora biti eterična i magična. Riba se neće truditi da venčanica izgleda drugačije od drugih, ali će ipak izgledati. Za Ribu idealna je venčanica boho stila, sa ravnim cipelama u kojima će moći da igra tokom celog dana.

Inspiraciju za venčanice pronašli smo u Studiu Luna koji ima neverovatno veliku ponudu raznovrsnih venčanica. Pogledaj celokupan izbor predivnih venčanica na njihovom Instagram profilu kome možeš pristupiti ukoliko klikneš na ovaj link.

Share post