Cliche logo

Instagram vodič za Palm Springs

Ova kalifornijska oaza dom je za sve.

Smešten oko 100 milja istočno od Los Anđelesa, Palm Springs je odavno poznat kao holivudsko igralište. Od godišnjeg muzičkog festivala Coachella (koji se vraća aprila 2022. godine) do slikovitih bazena, Palm Springs je mesto za videti i biti viđen. Ali grad i okolna dolina Coachella imaju mnogo više od sunca i glamura. Palm Springs ima prirodne termalne izvore i obilje wellness rituala, od alternativnih terapija do luksuznih banjskih tretmana. Umetnost i arhitektura su takođe bitni u ovoj oblasti, privlačeći i inspirišući umetnike i dizajnere pustinjskim svetlom. Nedelja modernizma i Desert X samo su dva velika umetnička događaja koja se održavaju u Palm Springsu i svake godine donose sveže ideje.

Uživaj u panoramskim pogledima na pustinju

 

Tvoja prva stanica u Palm Springsu trebalo bi da bude vazdušna tramvajska linija Palm Springs, koja posetiocima pruža neverovatan pogled na celo područje. Tramvaj putuje duž litica kanjona Chino do državnog parka Mount San Jacinto. Kada stigneš na planinsku stanicu, 8.516 stopa gore, možeš planinariti ili samo sedeti na palubi i uživati u pogledu. Temperatura će značajno pasti, pa ponesi džemper (čak i leti!) i potraži sneg zimi.

Odsedni u Agua Caliente Rancho Mirage

 

Prvi stanovnici Palm Springs bili su preci današnje Agua Caliente grupe indijanaca Cahuilla. Indijansko pleme je i dalje važan deo zajednice Palm Springs. Pleme vodi Agua Caliente Rancho Mirage, užurbani hotel i kazino sa toliko posla da ćeš možda zaboraviti da napustiš odmaralište. Dane možeš da provedeš izležavajući se pored bazena, a noći igrajući blackjack.

Shoppinguj u Vintage buticima

 

Jedi ukusnu hranu od farme do stola

 

Workshop Kitchen + Bar dizajnirao je James Beard, a hrana koja se služi će vas zaista impresionirati. Radionica većinu svojih sastojaka izvlači sa lokalnih farmi udaljenih sat vremena od Palm Springs-a i pretvara ih u ukusna jela. Probaj cveklu + Citrus sa urmom, nanom i ras el hanout orahom u Budinom ručnom vinogradu.

Doživi uticaj umetnosti i dizajna u region

 

Unutar veličanstvenog umetničkog muzeja Palm Springs naći ćeš moderne i savremene slike, fotografije i skulpture, kao i pozorište u kome se održavaju predstave, predavanja i filmovi. Muzej nudi uvid u prepoznatljivu arhitekturu regiona, prikazujući modernističkog kućnog arhitektu Alberta Frey koji je dizajnirao za sebe 1963. godine.

Share post