Cliche logo

Idealni parfemi za jesen

Početak jeseni je mač sa dve oštrice. S jedne strane, žao nam je letnjih dana, toplog vremenai i izgovora da popijemo bilo koje piće sa suncobranom S druge strane, pozdravljamo udobnu, toplu jesen pune džempera, bogatih paleta boja I novih mirisa.

Pozdravljamo jesenju lepotu širom raširenih ruku – od najboljih trendova u kosi do najslađih boja noktiju do najslađih modnih nijansi karmina – ali odabir svežeg, prepoznatljivog novog mirisa za sezonu je jedna od stvari kojima se zaista radujemo. Da bismo proslavili prve naznake jeseni i prelazak sa naših omiljenih sandala na naše omiljene čizme donosimo vam najpopularnije jesenje mirise.

Lancome Idol

Ovo je jedan od omiljenih jesenjih parfema svih vremena — Idole iz Lancoma. Kao da činjenica da je Zendaia lice mirisa nije dovoljna da vas natera da ga kupite ove sekunde, dizajniran je da oponaša izgled i uglađenost pametnog telefona (leži ravno!). Takođe su ga kreirala tri ženska parfimera i mešavina bergamota, sočne kruške, ruže, jasmina, vanile, belog mošusa i pačulija za laganu, ali dekadentnu završnicu.

Gucci Mémoire d’Une Odeur Eau de Parfum

Harri Stiles je muza za ovaj sanjivi Gucci parfem, a ako niste pogledali filmski snimak preporučujemo da to učinite odmah. U međuvremenu ćemo vam reći o mirisu. Zelena i zemljana, sadrži note rimske kamilice, koralnog jasmina i vanile, koje brend opisuje kao “univerzalne” i “nepripisane polu ili vremenu”.

Chanel Gabrielle

Razmislite o Gabrielle (čije je lice, hm, Margot Robbie) vaš klasični cvetni miris sa nekim bajkovitim obrtom. Čuveni parfimer Olivier Polge osmislio je ovaj miris da predstavlja imaginarni cvet. Podjednako je bogat, zelen i elegantan zahvaljujući strateškim notama kao što su jasmin, cvet narandže, tuberoza Grasse i ilang-ilang.

Chris Collins Harlem Nights

Neki mirisi imaju sposobnost da nas vrate u prošlost a upravo takav je ovaj parfem.Sa notama ruma, šafrana, vanile i sandalovine, ovaj miris je, prema rečima brenda, „simfonija koja podseća na džez i dobra vremena“. Možda vas neće u potpunosti vratiti u prošlost, ali možemo obećati da će ovaj drveni miris učiniti da se osećate nostalgično za onim prijatnim jesenjim noćima oko vatre sa prijateljima.

Armani Beauti Terra di Gioia

Ovaj miris brenda sadrži bazu ambera i mošusa sa notama jasmina, kruške, mandarine i badema. Rezultat je slatki zemljani parfem koji je previše dobar da biste ga propustili.

Prada Candi

Prada’s Candi miris parfema će uvek biti omiljeni obožavatelji u modnom kompletu. Ali ono što čini ovaj miris vrednim pažnje su nagoveštaji vanile, mošusa i karamele – slatki miris koji će zadovoljiti vaše želje tokom cele godine.

Share post