Cliche logo

Gde u provod sa živom muzikom u Beogradu: Top 6 mesta

Beograde, Beograde..svi vole tvoje nasmejane ulice. Reče jednom davnih dana čuveni Đorđe Marjanović, a mi danas možemo samo da se složimo sa ovom konstatacijom koja je opevana i u legendarnoj pesmi.

Sa toliko toga što naš glavni grad može da ti ponudi kada je vrhunski provod u pitanju, sigurno će ti često biti teško da odabereš mesto gde ćeš uživati.

Ovog puta smo istraživali gde u provod sa živom muzikom u Beogradu. Bilo da si boem ili jednostavno voliš da uživaš u živoj muzici i raspoloženju koje ti ona prenosi – sigurno ćeš naći mesto baš po svom ukusu, a ovo je lista naših predloga:

1. Salaš Vinarije Zvonko Bogdan

Vinarija Zvonko Bogdan je odavno prepoznata kao vrhunsko mesto gde te čekaju dobra hrana, vina i provod – kako u našoj zemlji tako i u regionu. Svoja vrata su otvorili i u Beogradu, u Beton hali, gde možeš da uživaš u vrhunskoj narodnoj tradicionalnoj muzici, dok pijuckaš dobro vino i uživaš u ukusnoj domaćoj kuhinji.

Autentični ambijent, najbolja domaća hrana, nezaboravna vina i specijalni muzički program te sigurno neće ostaviti u ravnodušnom raspoloženju. Ovde vikendom sviraju neka od najpoznatijih imena domaće muzičke scene, a često i sam Zvonko Bogdan – legenda narodne muzike i veliki džentlmen po kome vinarija nosi ime.

2. Tramvaj pab

Ako te zanima pop i rok za sve generacije – onda je Tramvaj pab – na ćošku Ruzveltove i Kraljice Marije, mesto koje definitivno već dobro znaš, a ako ne, sada je pravi trenutak da ga otkriješ.

Čuveni gradski pab-bar u kojem te uvek čeka vrhunsko pivo, muzika i hrana. Svake večeri Beograđani uživaju u živoj svirci, gde se smenjuju razni bendovi koji iznova naprave dobru atmosferu – čak i radnim danima.

3.VOX Blues klub

U ulici Lješka 26 na Banovom brdu postoji fantastičan bluz bar, osnovan davne 1995. godine. Ideja koja stoji iza ovog bara bila je da se okupe ljubitelji drugačije, kvalitetne muzike, pre svega bluza i roka. Ovde često nastupaju veterani bluza poput Di Luna Blues benda, tako da, ako si i ti ljubitelj ove vrste muzike – znaš šta ti je činiti.

4. Klub Fest

Legendarni zemunski rok klub koji se nalazi u podrumu Hale Pinki donosi žive svirke svakog vikenda – od veterana rok scene pa do mladih nada koje su tek u usponu. Fest je druga kuća svakog rokera u ovom gradu, pa ukoliko si fan rok muzike, nemoj da propustiš vikend provod u ovom klubu.

5. Bitef Art Cafe

Leti na Kalemegdanu, zimi u Ustanovi kulture Vlada Divljan, savršeno mesto za ljubitelje pop, house i muzike osamdesetih. Popularni beogradski klupski bendovi ovde nastupaju svakog vikenda, a očekuj da će provod trajati do ranih jutarnjih sati.

6. Frida

Cantina de Frida u Beton hali uvek je ispunjena do poslednjeg mesta, a za to postoji dobar razlog. Ljubitelji domaćeg popa, savremenog, ali i onog iz osamdesetih, ovde nalaze svoje mesto. Pored toga, klopa u Fridi je izvanredna, tako da uz đusku može dobro da se pojede i popije. Nekada se mesto traži nedeljama unapred, tako da ukoliko planiraš provod u Fridi , moraš rezervisati svoje mesto.

Share post