Cliche logo

Gde pobeći ove zime po izboru First Choice Travel agencije

Verovatno nismo prvi koji su došli na ideju da tokom hladnih dana pobegnu na neku tropsku destinaciju i provedu najluđu noć daleko od susnežice, zaleđenih puteva i temperature ispod nule. Kako svi u našoj maloj redakciji imamo samo ideju odmora pod palmom, a nikakve realne informacije, kontaktirali smo tim First Choice Travel agencije da nam malo približi ove odmore iz snova.

First Choice Travel agencija je pomalo drugačija agencija od ostalih. Ova agencija, osnovana 2010. godine, specijalizovana je za individualna putovanja, što znači da se na dalek put nećete uputiti sa grupom, već sami. Ovo je idealno rešenje za sve vas koji ste se uputili na medeni mesec, želite da izaberete sebi hotel po meri, ili jednostavno ne volite putovanja u grupi. First Choice Travel je autorizovani prodavac svetski poznate austrijske agencije TUI, što znači da su im ponude vrlo probrane i jedinstvene za naše tržište. 

Porazgovarali smo sa timom First Choice Travel agencije, koji imaju više od decenije iskustva sa dalekim putovanjima, i evo šta su nam oni predložili za zimovanje u tropskim predelima:

Maldivi

Na Maldivima, zima je poput raja na zemlji. S temperaturom vazduha oko 30°C i kristalno čistim morem slične temperature, ovo je savršeno mesto za beg od zime i uživanje u sunčanom odmoru. Noćni život na Maldivima nije glavna atrakcija, ali neki resorti nude zabavne programe i živu muziku. Svakako, na Maldive se dolazi pre svega radi odmora i uživanja, a ne noćnog života.

Dominikana

Dominikana sinonim za toplu klimu i prelepe plaže. Temperatura vazduha je oko 30°C, pružajući savršene uslove za uživanje, a more je veoma toplo, idealno za opuštanje. Lokalna kultura je živahna, sa uticajima španskog kolonijalizma i afričkog nasleđa, što se odražava u muzici, plesu i tradicionalnoj kuhinji. Noćni život je pun energije, posebno u Santo Domingu i Punta Cani, gde su klubovi i barovi žarišta zabave.

Jamajka

Na Jamajci, zima odiše veoma živopisnom karipskom atmosferom. Ovde se može uživati u sunčanim danima s temperaturom vazduha koja se često kreće oko 30°C. Očekuje te tirkizno more s temperaturom vode idealnom za plivanje i ronjenje. Ostrvo je poznato po muzici sa rege ritmovima koje možeš čuti svuda, kao i po gastronomiji, što se može isprobati u mnoštvu fantastičnih restorana. Što se tiče noćnog života, Jamajka nudi raznolike opcije – od opuštenih rege barova do energičnih noćnih klubova.

Barbados

Na Barbadosu, ostrvu u srcu Kariba, atmosfera tokom cele godine je očaravajuća, s miksom karipske kulture i zadivljujućih plaža. Temperatura vazduha se kreće oko 30°C, a toplo more Karipskog okeana pruža idealne uslove za kupanje tokom zimslik meseci. Noćni život na Barbadosu je ludo iskustvo s mnoštvom klubova i barova gde možeš uživati u lokalnoj muzici i karipskom plesu. Ne propusti priliku da otkriješ bogatu kulinaru ostrva i da posetiš istorijske znamenitosti kao što su Harrison’s Cave ili zanosni Hunte’s Gardens. Barbados svojom jedinstvenom kombinacijom prirodnih lepota, kulturnog nasleđa i toplog gostoprimstva nudi nezaboravno iskustvo.

Zanzibar

U Zanzibaru, atmosfera tokom cele godine je potpuno magična, s mešavinom afričke kulture i egzotičnih plaža. Temperatura vazduha se penje do 30°C, a more je izuzetno toplo, što ti omogućava da plivaš u Indijskom okeanu dok je u Beogradu debeli minus. Noćni život je nešto mirniji, ali postoje lokali gdje možeš uživati u živoj muzici i plesu. Svakako ne propusti da isprobaš tradicionalnu swahili kuhinju i da posetiš živopisan Stone Town.

Share post