Cliche logo

Evo šta treba da jedete za večeru ako pokušavate da smršate

Ako je vaš cilj gubitak težine, potrebno je da smanjite ukupan unos kalorija za oko 500 kalorija dnevno. Ovo je jednako unosu od približno 1.200-1.400 kalorija dnevno za žene (ili oko 1.800 kalorija dnevno za muškarce), u zavisnosti od visine, težine i nivoa aktivnosti.

Koliko kalorija po obroku da izgubite težinu?

Za vreme večere, žene bi trebalo da ciljaju između 300-400 kalorija, dok bi muškarci trebalo da zadrže 400-500 kalorija (dodatkom dodatnih proteina, integralnih žitarica ili dobrih masti).

Pogledajte recepte za večeru koji su idealni ukoliko želite da izgubite koji kilogram.

Piletina sa limunom

SASTOJCI

  • 1 kašičica kukuruznog brašna
  • 1 kašičica tamnog soja sosa
  • Sitno narendana kora i sok 1/2 malog limuna
  • 2 kašičice kokosovog ili ulja kanole
  • 1 file pilećih prsa bez kože (oko 150 g), isečen na kriške od 1,5 cm
  • 1 paprika, bilo koje boje, očišćena od semena i isečena na kockice
  • 1 srednja šargarepa (oko 80 g), isečena i tanko isečena
  • 100 g brokolija, isečenog na male cvetove
  • 150 ml pilećeg temeljca (napravljeno od 1/2 masla biljne kocke pilećeg temeljca)
  • 4 mlada luka, iseckana i debelo iseckana

Priprema

Pomešajte kukuruzno brašno sa soja sosom i limunovim sokom u maloj činiji. Zagrejte ulje u velikom tiganju ili voku na jakoj vatri, dodajte piletinu, paprikaš, šargarepu i brokoli i pržite 2-3 minuta, ili dok piletina ne porumeni i povrće ne počne da omekšava . Sipajte mešavinu limuna i soje u tiganj, dodajte pileći temeljac i mladi luk i dinstajte. Smanjite vatru i kuvajte 2 minuta, ili dok se sos malo ne zgusne i piletina ne skuva, redovno mešajući. Pospite rendanom limunovom koricom i poslužite uz pirinač.

Iceberg sa prelivom od sušenog origana i kremastim sirom od ovčijeg mleka

SASTOJCI

  • 2 zelene salate
  • 1 veza vlašca, iseckanog
  • 1/2 veze kopra, ubranih listova
  • 50-70 g kremaste fete od ovčijeg mleka
  • VINAIGRET DRESSING
  • 30 g tanko isečenog eschalota
  • 50 ml belog vinskog sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 1/ 2 kašičice sušenog origana
  • 120 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema

Prvo napravite svoj vinaigret. U maloj posudi ili tegli sa poklopcem pomešajte eshalot, sirće i so. Ostavite da stoji oko 15 minuta. Zatim dodajte origano i maslinovo ulje i promešajte ili protresite da se sjedini.

Isecite iceberg na tanke, dugačke kriške i poređajte na tanjir. Protresite preliv neposredno pre nego što ga prelijete preko zelene salate. Odozgo pospite malo soli, zatim vlasac i mirođija, pa preko cele narežite kriške sira ili jednostavno izmrvite. Poslužite odmah.

Brzo pileće pečenje

SASTOJCI

  • 6 grančica timijana
  • 4 inćuna u ulju, oceđene, iseckane
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 1 kašičica čili paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • Sitno narendana kora od 1 limuna
  • 8 pilećih butkica (kosti, koža)
  • 800 g mladog krompira, prepolovljen po dužini
  • 100 g slanine isečene na štapiće
  • 250 g čeri paradajza

Priprema

Zagrejte rernu na 200C. U činiji pomešajte majčinu dušicu, inćune, origano, čili, ulje, beli luk i koricu limuna. Dodajte piletinu. Dodajte krompir i promešajte da se sjedini. Stavite na veliki pleh za pečenje i razbacajte.

Isecite limun sa koricom na kockice i dodajte u pleh. Začinite i pecite 40 minuta ili dok piletina ne postane zlatna, a krompir omekša. Izvadite iz rerne i prelijte paradajzom. Pecite još 10-15 minuta dok paradajz ne dobije plikove. Prelijte pečenim limunovim sokom da poslužite.

Share post