Cliche logo

Euphoria – Da li dobijamo treću sezonu HBO hit serije?

Iako veliki deo sudbine Euphorije ostaje u vazduhu, jedna stvar je izvesna – HBO neće nastaviti sa trećom sezonom dok ne dobiju scenarije sa kojima su zadovoljni.

Hoće li čuvena detektivka Rue Benet biti ”na malim ekranima” u trećoj sezoni Euforije? Prema novim saznanjima, treća sezona HBO hit drame je za sada odložena usred potpunog kreativnog haosa.

Tvorac Euforije, Sem Levinson, je navodno napravio petogodišnju pauzu između druge i treće sezone serije, a određeni detalji te ideje očigledno nisu bili dobro prihvaćeni. Priča se da su scenarije koje je predao navodno odbili i HBO i dvostruka dobitnica Emija Zendaja – čija je Rue Benet trebalo da počne da radi kao privatni detektiv u jednoj odbijenoj ”ideji”.

Levinson je navodno izneo rane nacrte svog koncepta za treću sezonu Euforije HBO-u protekle zime. Ovaj predlog je uključivao „veoma ubedljive“ ideje vezane za zvezde Sidni Svini i Džejkoba Elordija. Ali autor je kasnije naišao na blokadu sa svojom muzom Zendajom, koja je navodno mislila da kompletni scenario koje je predao „nije prošao test“.

Levinson svakako zadržava potpunu kreativnu kontrolu nad Euforijom, budući da je napisao svaku epizodu ove čuvene i veoma gledane serije. Ali zvezda Čelendžera, Zendaja, navodno je ponudila „značajan doprinos“ vezano za to kako ona vidi Euforiju u trećoj sezoni.

Prema nekim izvorima, Levinson je već bio u procesu revidiranja svog koncepta za treću sezonu nakon smrti Angusa Klauda u leto 2023. godine, pošto je Cloudov diler droge bio glavni lik u početnim nacrtima. Levinson se vratio na HBO sa scenarijima za revidirani koncept za treću sezonu krajem 2023. i početkom 2024. U ranijim scenarijima, Zendajina Rue Bennett je očigledno zauzela pozadinsko mesto, pomalo nasumično pronalazeći posao kao privatni detektiv.

Navodno, HBO je odmah odbacio tu ideju. Sama Zendaja je postavila novi nacrt za svoj lik u reviziji: sada trezvena, 20-godišnja Rue koja radi kao surogat majka. Ali HBO je očigledno odlučio da ta ideja, zajedno sa nekim drugim novim idejama, nije prikladna.

Sva ta kreativna ”previranja” su, prema navodima, navela HBO da razmotri više opcija za seriju. To je uključivalo snimanje filma ”Euphoria” ili specijal od dve epizode ​​koje su emitovane tokom pandemije – pa čak i napredovanje čitave priče bez uključenja Levinsona. Međutim, ispostavilo se da je uigrana ekipa projekta Euphoria (čak i njene najveće zvezde Zendaja, Svini i Elordi) zapravo ostala posvećena završetku serije sa Levinsonom na snimanju cele treće sezone.

Ovih dana kruže različite glasine na temu treće sezone Euforije, pa tako neki veruju da se treća sezona neće ni desiti.

U izjavi datoj ovih dana, HBO navodi da, iako produkcija kasni i da je veoma tražena glumačka ekipa za sada slobodna da se bavi drugim projektima, mreža je ostala “posvećena” stvaranju treće sezone Euforije. Naime, iz HBO-a nam obećavaju da će se vratiti glumcima 1. oktobra sa „čvrstim planom“ za treću sezonu, pri čemu bi snimanje trebalo da počne 2025. godine.

Mi čvrsto verujemo da će se ovaj plan i ostvariti. Ako do toga zaista dođe, voljena glumačka ekipa bi bila zauzeta čak 25 nedelja, a treća sezona bi najverovatnije bila skraćena sa planiranih 8 epizoda na svega 6.

Do tada, ostaje nam samo da se nadamo i da nagađamo da li će autor uspeti da zadrži svoju ideju sa trećom sezonom Euforije na HBO-u.

Trenutno nema trejlera za treću sezonu Euforije, ali smo dobili najavni tizer koji sadrži logo serije i veliku trojku iza njega.

Share post