Cliche logo

Dakota Johnson testira granice trenda providnih tkanina u potpuno prozirnoj odeći!

Želi da bude potpuno transparentna kada je u pitanju njena odeća.

Kako su police u prodavnicama ovog proleća bile pune providnih suknji, istraživali smo najbolje stiliste i ispratili kako nositi prozirne komade u stvarnom svetu. Slavni stilistički duo Danielle O’Connell i Alix Gropper dali su jedan savet: “Donje rublje treba da bude besprekorno produženje suknje i da se stopi s njom.” Ali postoji izuzetak od pravila. Ako ste Dakota Johnson – ili ste jednostavno neustrašivi – možete dozvoliti da vaš najdublji sloj dođe do izražaja.

GUCCI SIGNORIA SLINGBACK PUMP
FREE PEOPLE X WE THE FREE BE MY BABY LONG SLEEVE
ZARA ORGANZA MIDI SKIRT

U ponedeljak, 10. juna, Dakota Johnson je provela popodne u SoHo-u, Njujork, u neskriveno prozirnoj odeći. Njena lagana, dugih rukava kardigan je bio u boji koja je više nalikovala nagoveštaju rumenila nego čistoj nijansi, otkrivajući žuti grudnjak ispod. Uskladila je svoj svetložuti grudnjak sa žutim gaćicama visokog struka, koje su bile jasno vidljive kroz njenu narandžastu, ali providnu, šifon suknju. Samo su njene cipele bile potpuno čvrste, u bordo lakovanoj koži.

Kao što verni čitaoci Cliche-a znaju, providne, dijafane tkanine su već nekoliko sezona zaredom stalna pojava na modnim pistama. Guccijeva Cruise kolekcija za 2025. godinu, predstavljena ovog maja na reviji u galeriji Tate Modern u Londonu, nastavila je ovaj trend sa obojenim, vitražnim efektom providnih tkanina, uključujući suknju koju je Johnson nosila.

Johnson možda eksperimentiše sa trendovima za 2024. godinu, ali je zadržala iste principe ličnog stila još od ere Pedeset nijansi sive. “Volim neku vrstu androgenog izgled, ali takođe volim i ženstvene oblike,” izjavila je 2015. godine o svom pristupu oblačenju. “Stvarno zavisi od mog raspoloženja šta nosim.”

Trend providne garderobe, Dakota je nastavila da prati trend i na jučerašnjoj premijeri filma Daddio u okviru Tribeca festivala, gde se pojavila u plavoj čipkasto-svilenoj haljini brenda Gucci.

Share post