Cliche logo

Da li brijanje čini dlake jačim – Mitovi o brijanju

Epilacija, depilacija, brijanje i mnogi druge moderne metode služe jednoj stvari – uklanjanje dlačica. Od malena nas uče da je brijanje loša opcija kada se govori o uklanjanju dlaka ali da li je bas tako? Da li brijanje čini dlake jačim ili ne? Proćićemo zajedno kroz nekoliko ustaljenih verovanja o uklanjanju dlačica uz pomoć brijača a na vama je da odlučite na koji način ćete uklanjati dlake.

Da li brijanje čini dlake jačim – Mitovi o brijanju

Deblje dlake nakon brijanja

Smatramo da je ovo prva i glavna asocijacija kad se pomene brijanje. Koliko ste samo puta čuli, što u okolini, što u kozmetičkim salonima da će vam dlake biti jače i tamnije ukoliko koristite brijač. Načno je dokazano da brijanje nema nikav uticaj na debljinu i jačinu dlake. Isto tako, brijanje nema uticaj na boju dlake. Oštrica žileta uklanja samo površinski deo dlake i nakon toga dlaka najnormalnije raste. Isprobajte da pustite dlačice da porastu i videćete da su potpuno iste kao kada ih depilirate.

Brijanje lica – veliko NE

Potpuno isti princip se primenjuje na dlakama na nogama i na dlakama na licu. Sigurno ste već čuli da su holivudske zvezde iz Zlatnog doba Holivuda redovno brijale lice. Ne samo da im nisu rasli gušći brkovi ili ne daj Bože, brada, već su uklanjanje dlačica uz pomoć brijača koristile i za piling.

Da li brijanje čini dlake jačim – Mitovi o brijanju

Menjanje brijača jednom mesečno

Sve zavisi od brzine rasta dlake i koliko zapravo često koristite brijač. Veliki uticaj takođe ima i kvalitet brijača, odnosno sečiva. Jednostavno, pratite na koji način brijač klizi po koži. Ukoliko jače pritiskate brijač prilikom brijanja – stvar je jasna, vreme je za novi brijač.

Brijanje i hladna voda

Dosta ljudi veruje da će postići bolje rezultate prilikom brijanja ukoliko koriste hladnu vodu. Ovo zapravo nije istina. Topla voda povoljno utiče na dlaku, omekšava je i olakšava brijanje.

Buući da smo u sred letnje sezone i da su jako visoke temperature, priznaćete da je jako nezgodno čekanje da dlake narastu do određene veličine kako bi ste mogli da ih depilirate. Sada kad smo objasnili bar neke mitove o brijanju, slobodno možete da uzmete brijač u ruke i uživate u letnjem periodu.

Share post