Cliche logo

Cliché. na Međunarodnom danu mladih na Kalemegdanu 2022. godine

Opština Stari Grad i Kancelarija za mlade iz Beograda danas, 12. avgusta, obeležavaju Međunarodni dan mladih. Slogan ovogodišnjeg dana mladih je “Jer svi smo mi pobednici” i održaće se na platou kod Pobednika na tvrđavi.

Cliché. na Međunarodnom danu mladih na Kalemegdanu 2022.godine

Dan mladih se obeležava svake godine, a sa tim se počelo još 2000. godine. Cilj obeležavanja je da se ukaže na prava omladine. Ovaj dan je zamišljen kao dan koji će ukazivati na promene i potrebe mlađih populacija, a u Srbiji je počeo da se obeležava od 2007. godine.

Posetioci će danas na platou kod Pobednika moći da prisustvuju mnogim radionicama, muzičkim nastupima, ali i da posmatraju veličanstveni vatromet. Agencija za bezbednost saobraćaja i Crveni krst pripremili su neke od simulacija, dok je Galenika pripremila radionice, a tu je i ekološka radionica i radionica pravljenja nakita. Posetioci će moći i da se oprobaju u kvizu znanja i u Ne ljuti se čoveče.

Za dobru zabavu i muziku biće zaduženi DJ Nadežda Dimitrijević, Danijel Čehranov, Zoi, Anđela Tasić i Sara Jo.

Cliché je jedan od ponosnih generalnih sponzora ovogodišnje manifestacije. Zato vas pozivamo da danas obavezno svratite do Kalemegdana i da zajedno damo podršku svim mladim naraštajima.

Budući da je ovogodišnja tema solidarnost i prevazilaženje generacijskog jaza među ljudima, hajde da pokažemo da možemo da funkcionišemo zajedno i da su oni bitan deo našeg društva, jer kako izreka kaže “na mladima svet ostaje”.

Share post