Cliche logo

Chanel je upravo lansirao šminku inspirisanu morem i školjkama!

Chanel Beauty je sinonim za klasiku: crveni ruž, nude nokti i lepo rumenilo. Ali da bi uveo svež pogled na prolećne beauty trendove, luksuzna kuća se udaljava (ili, bolje reći, zaranja?) od tradicije sa svojom prolećnom linijom za 2024. inspirisanom vodom.

Umesto da jedan šminker bude kreativni direktor, brend je angažovao troje – Valentina Li, Ammy Drammeh i Cécile Paravina – da vode Cometes Collective. Ovi umetnici su dobili zadatak da neguju Chanelovu eru eksperimentisanja dok ostaju verni klasičnom stilu brenda. Da bi to postigla, Li, koja je dizajnirala prvu kolekciju, unela je smelu viziju boja.

Inspiracija

Za inspiraciju, Li se okrenula bojama okeana. “Sećam se prvog puta kada sam kao dete videla kišu. Stalno sam postavljala pitanja o boji vode: zašto je okean plav, a reka zelena? Tako sam otkrila da su voda i svetlost čarobni stvaraoci boja,” kaže ona u saopštenju za medije. Tako, paleta boja Li-ine kolekcije odražava svetlucavost školjki, sjaj sunčeve svetlosti na okeanu, žive nijanse korala i bogatu indigo boju duboke vode.

Share post