Cliche logo

Četka, sunđer ili možda prsti? Koja je najbolja tehnika nanošenja pudera?

Izgleda da nije uvek dobro kada ispred sebe imaš mogućnosti da biraš. Zašto? Pa, zato što uvek postoji onaj crv sumnje da li si odabrala pravu stvar. Da li si donela pravu ili pogrešnu odluku. Tako je i kada se premišljaš kojom tehnikom da naneseš svoj puder. Šta je to što daje najbolji efekat? Da li je to mekani sunđer? Možda četkica sa ravnim vrhom ili pak ono što nam je prioda dala, naših deset prstiju?

Hajde da rešimo ovu misteriju. Hajde da vam skratimo muke i otkrijemo najbolji metod.

Kada je u pitanju četka za nanosenje pudera najvažnije je odabrati odgovarajući oblik i veličinu. Četka sa ravnim vrhom idealna je za potpunu pokrivenost kada je u pitanju tečni puder, dok s druge strane imamo kabuki četku koja je idealna za nanošenje pudera u prahu i idealna je za setovanje.

Predost korišćenja četke jeste to što dobijaš dosta profesionalnije rezultate. Takođe, ista četka ti može poslužiti i za nanošenje kremastog bronzera ili rumenila. Loša strana nanošenja pudera četkom jeste moguća pojava sitnih linija koje nastaju usled mimike lica ali i lošeg mešanja pudera. Do ovih neželjenih prugica može doći i ukoliko četke nisu dobro očišćene. Naš savet za tebe – čisti svoje četke redovno kako bi izbegla loš izgled pudera na licu ali i otklonila bakterije i mrtve ćelije kože koje se skupljaju.

Kada se pojavio sunđer za nanošenje pudera bila je to revolucija kako za profesionalne šminkere tako i za sve one koji nanose puder na lice i telo. On daje prirodnu završnu obradu jer se proizvod utapkava u kožu, ne ostaje na vrhu, te samim tim puder izgleda neprimetnije. Najbolje su se pokazali u radu sa lakšim tečnim formulama.

Ono što ti može smetati jeste što sunđer dosta više, u odnosu na četku, upija proivod i samim tim imaš veću potrošnju pudera. Pošto više upija, više se i prlja i moraš ga redovno prati kako bi njegov vek trajanja bio što duži. Naš savet je da na svakih šest meseci zameniš svoj sunđer novim.

A da li ti je sve ovo potrebno? Da li umesto svih ovih pomagala možeš da koristiš samo svoje prste kako bi nanela puder? Naravno. Tvojih deset prstiju imaš po rođenju tako da ne moraš da ih kupuješ, a oni takođe nemju ni rok trajanja za razliku od četke i sunđera. Zbog prirodne toplote tvojih prstiju omogućićeš puderu da se brže stopi sa kožom lica. Samo ne zaboravi da pre samog šminkanje dobro dezinfikuješ ruke.

Koji je tvoj zaključak na kraju? Sve tri tehnike nanošenja pudera imaju svoje prednosti i nedostatke. Sve tri su dobre u zavisnosti od toga kakav izgled želiš da postignes. Predlažemo ti da isprobaš sve i sama odlučiš koja ti tehnika najviše odgovara i u kojoj najbolje plivaš.

 

Share post