Cliche logo

Četiri klasična komada koje svako treba da ima

Pojedini komadi garderobe su fundamentalni za izgradnju dobrog stila, kao što je izgradnja temelja za kuću. Essentials su bezvremenski i klasični vintage komadi koji nikada ne izlaze iz mode. Ova četiri ključna komada možete da nosite na raznovrsne načine, a uz to mogu i veoma lako da se kombinuju sa stvarima koje već imate u svom ormanu.

Teksas jakna

Teksas jakne prosto nikada ne izlaze iz mode, I to je zasigurno komad koji obavezno morate da imate u svom oramnu. Bilo da više volite klasične modele teksas jakne, kraće i strukirane, ili pak oversize modele, koji su naročito aktuelni poslednjih nekoliko sezona, jedno znajte, sa teksas jaknom nema greške. Teksas jakna je jedan od onih komada koji možete da nosite gotovo preko svega što imate. Pokušajte da je nosite preko svoje omiljene lepršave haljine, a za pravi fashion efekat uz to obujte i kaubojke, koje su pravi hit ove sezone.

Teksas jakna čini čak i najluđe printove potpuno nosivim. Eksperimentišite sa oblicima da biste pronašli onaj koji vam najbolje odgovara. Zasucite rukave jakne samo do ručnog zgloba za ležeran, opušten izgled koji je kul. I da, “jeans on jeans” je ponovo aktuelan!

Bela majica

Ako se pitate koji je to komad koji ide uz sve, odgovor je jednostavan – bela majica. Kratkih, dugih rukava ili kao top, uz šta god da je obučete jednostavno ne možete da pogrešite. Bela majica je idealana za postizanje “casual look-a”. Preko nje možete obući blejzer, kožnu ili teksas jaknu, a takođe je možete nositi i ispod haljine na bretele. U zavisnosti od prilike, dodajte poneki aksesoar – nakit, šešir, ešarpu i voilà.

Crna haljina

Naravno, nijedan tekst o klasičnim komadima ne može proći bez nje. Njeno visočanstvo – mala crna haljina. I zaista nije cliché kada kažemo da je ovo komad koji apsolutna svaka dama treba da ima u svom ormaru. Kog god da je kroja, dužine, forme, materijala, crna haljina predstvalja sigurnost, sigurnost da sa njom nikada nema greške. A svaka dama obožava kada se oseća sigurno u sopstevnoj koži. Crna haljina idealna je baš za one prilike kada ne znate šta da obučete, ali ipak ne želite da pogrešite i preterano eksperimentišete. Nosite je uz salonke, baletanke, papuče, patike, čizmice. Dodajte poneki komad nakita, ali ne preterujte. I uvek zapamtite, manje je više.

Kožne čizme

Špartate gradskim ulicama, a u pozadini se čuju reči pesme Nancy Sinatre: “These boots are made for walkin’ and that’s just what they’ll do…”. Stigla je jesen i već smo uveliko krenuli u pohod za čizmicama. Kao što ste mogli da pročitate u tekstu iznad, ove sezone kaubojke su pravi “must have”. Najidealnije su one dužine do kolena sa blagom potpeticom, a što je dezen, uslovno rečeno, luđi – to bolje. Naravno, nećete pogrešiti i ako odaberete neke jednobojne, a upravo takve su i najzastupljenije u prodavnicama obuće. Takođe, klasične gležnjače mogu biti sjajan odabir, naročito za neke dnevne odevne kombinacije. Potražite čizme napravljene prave kože, jer ako se dobro brinete o njima, mogu trajati doživotno. A uz to pravilo koje prati svaki dobar par kožnih čizmica je da što se više nose, to bolje izgledaju.

Share post