Cliche logo

CASUAL STIL: Ležeran, ali stilizovan izgled koji je pogodan za sve aktivnosti

Casual stil je veoma popularan među muškarcima jer omogućava udobnost, praktičnost i istovremeno pruža mogućnost da izgledate stilizovano i doterano. Bez obzira da li idete na sastanak, obavljate svakodnevne poslove ili se družite sa prijateljima, casual stil je savršen izbor za opuštene prilike. U ovom članku ćemo vam pružiti nekoliko ideja za ležeran, ali stilizovan izgled koji će vam pomoći da se osećate samouvereno i udobno u svakodnevnim aktivnostima.

1. Osnova casual stila

Džins je ključni element casual garderobe. Izaberite kvalitetan par tamnijeg džinsa koji dobro pristaje vašoj figuri. Možete ga kombinovati sa majicom ili košuljom u neutralnoj boji, kao što su bela, siva ili tamnoplava. Ova jednostavna kombinacija će vam pružiti klasičan i ležeran izgled.

2. Dodajte slojeve

Slojevitost je odličan način da dodate interesantnost i teksturu svom casual stilu. Na primer, možete nositi majicu ispod košulje i preko toga dodati lagani džemper ili kaput. Ovo stvara slojevit izgled koji je funkcionalan i stilski.

3. Upotrebite boje

Casual stil ne mora biti dosadan. Dodajte malo boje u svoj izgled izborom detalja kao što su šareni kaiš, šal ili torba. Ovo će uneti živahnost i svežinu u vašu odevnu kombinaciju.

4. Obuća

Obuća je veoma važna u casual stilu. Patike su uvek dobar izbor za ležerne prilike. Možete izabrati klasične bele patike ili se odlučiti za modele u boji koji će dodati dozu stilskog izraza. Ako želite nešto elegantniji izgled, možete nositi kožne čizme ili cipele sa gumom.

5. Dodaci

Dodaci su sjajan način da personalizujete svoj casual stil. Izaberite kvalitetan sat, elegantan kožni novčanik ili interesantan šešir koji će upotpuniti vaš izgled. Ne bojte se da eksperimentišete sa detaljima koji odražavaju vašu ličnost i stil.

6. Funkcionalnost

Kada se oblačite u casual stilu, važno je da odeća bude funkcionalna za vaše aktivnosti. Izaberite materijale koji su udobni, ali istovremeno izgledaju dobro. Takođe, vodite računa o tome da odabrana odeća odgovara vremenskim uslovima. Na primer, nosite jaknu kada je hladno ili kišobran kada je kišovito.

Casual stil vam pruža mogućnost da izrazite svoj lični stil i osećate se opušteno u svakodnevnim aktivnostima. Ključno je da pronađete pravu ravnotežu između udobnosti i stilizovanosti. Obratite pažnju na detalje, koristite slojeve i dodatke kako biste uneli interesantnost u svoj izgled. Bilo da se odlučite za klasičan casual stil ili dodate lični pečat, casual stil će vam pomoći da izgledate dobro i samouvereno u svakoj prilici.

Share post