Cliche logo

Čas mode. Najskuplje cipele na svetu.

Dobrodošla na još jedan čas mode gde ti donosimo interesantne informacije o raznim modnim komadima i svetskim brendovima. Nema te žene koja nije pomislila pa i izgovorila kako nema dovoljan broj cipela ili kako joj za neku kombinaciju nedostaje baš taj jedan par cipela koje je prošle nedelje videla. Da li si neki par kupila samo zbog neke prilike i više ih nikada nisi obula? Verujemo da jesi, ali to je u redu dokle god za njih nisi izdvojila previše novca. Jednostavno cipela nikad dosta.

Što se tiče današnjeg časa sigurni smo da će ti se tema koju smo pripremili dopasti, jer danas predstavljamo najskuplje ženske cipele na svetu.

Da ne okolišamo, bićemo direktni, one koštaju 19,9 miliona dolara. Ekskluzivno su prikazane kao deo MIDE (Made in Italy, Designed in Emirates) nedelji mode u Dubaiju, i potpisuje ih italijanski dizajner Antonio VietriMoon Star, kao ih je nazvao, su cipele sa potpeticom od punog zlata, 30 karata dijamanata i komadom argentinskog meteorita iz 1576. godine. Znači sve to staje u jedan par štikli i dolazi po toj ceni.

Cipele su omaž Burdž Kalifi u Dubaiju, koji je najviša građevina na svetu. Još 2017. godine Vietri je bio poznat po stvaranju prvih na svetu cipela od 24-karatnog zlata. Da bi osećaj luksuza bio još veći, one se kupcima isporučuju helikopterom.

Sada kada ovo znaš, možeš slobodno da odahneš kada sledeći put budeš kupovala novi par jer ti posle ovih više ni jedne neće delovati toliko skupe. Narvno, to ne znači da se razbacuješ, ali kupuj pametno nikako impulsivno. Kvalitetan par cipela uvek dobro dodje.

Share post