Cliche logo

Čas mode. Najskuplja Hermes torba.

Draga naša dobrodošla na čas mode gde ćemo te izveštavati o mogobrojnim temama iz sveta mode. Kako su moda i stil opsesija većine žena, verujemo da će ti ono o čemu ćemo pisati biti krajnje interesantno. Naša prva tema biće aksesoar bez kojeg ni jedna žena ne izlazi iz kuće, dodatak u koji staje sve što je ženama potrebno (a i ono što joj ne treba). U pitanju je torba. Ali ne bilo koja, već najskuplja Hermes torba.

Hermes je vrhunski francuski brend i svetska kompanija prepoznatljiva po svom bogatom izboru modnih proizvoda. Thierri Hermes je otvorio svoju prvu radnju davne 1837. godine i od tada je izrasla u poznati brend pod vođstvom sadašnjeg izvršnog direktora Pjer Aleksis Dumasa. Kompanija je poznata po svojim kožnim kreacijama koje su ručno izrađene i jedinstvene. To je jedna od najpoznatijih konfekcijskih modnih linija. Torbe, nakit, satovi, konfekcijska odeća, obuća i luksuzni asortiman kućnih predmeta su među najpoznatijim proizvodima brenda.

Torbe su jedan od zaštitnih znakova ovog brenda. Prilično su ljupke i nekom neobičnom magijom deluje na žene širom sveta. Konkretno Birkin torba koju je izradio japanski dizajner Ginza Tanaka, izgleda kao pravo umetničko delo. Torba je napravila veliku senzaciju kada je puštena u prodaju i postavila je nove standarde za raskošne torbe.

A sada cena. Simboličnih 1,9 miliona dolara za torbu napravljenu od platine i ukrašenu veličanstvenim draguljima spolja. Lanac torbe može da se odvoji i nosi kao narukvica ili ogrlica, a torba se može nositi i bez lanca. Optočena je sa 2000 dijamanata, koji doprinose privlačnosti ovog umetničkog dela. I ne samo to, već sama torba ima osmokaratni dijamant u obliku kruške koji se može nositi samostalno kao komad nakita. Nakon što je puštena u prodaju, postala je fokus pažnje posmatrača, koji su hvalili briljantnog dizajnera za njegov najsofisticiraniji i najsjajniji izum.

 

Share post